HockeyNews
PLUS

Otäcka bilderna på Sandin – sänktes av knätackling: "Återvänder inte"

(28120) Rasmus Sandin
Bildbyrån

Publicerad: 23 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Rasmus Sandin tvingades tidigt lämna Tre Kronors match mot USA.
Det efter att Michael Eyssimont tilldömts matchstraff för en bentackling på den svenske backen.
Senare i matchen tvingades även André Petersson lämna matchen skadad.

Bara minuter in i matchen tog den en hemsk utveckling för den svenske backen Rasmus Sandin. Efter att han spelat ifrån sig en puck i egen zon kom den amerikanske forwarden Mason Eyssimont farandes och satte in en tackling som träffade rakt över Sandins vänstra knä.

Sandin blev liggandes på isen ett tag innan han leddes av isen med hjälp av ledare och spelare innan han gick raka vägen ut i omklädningsrummet. För den amerikanske forwarden tog matchen också slut då domarna efter videogranskning beslutade sig för en femminutersutvisning med påföljande matchstraff som bestraffning. Under den efterföljande utvisningen drog USA på sig ytterligare en utvisning och i spel fem mot tre kunde Tre Kronor också ta ledningen när Leo Carlsson sköt direkt på en passning av Henrik Tömmernes.

I den första periodpausen meddelade Tre Kronor sedan att Sandin inte återvänder till spel i matchen efter att han ådragit sig en underkroppsskada och att backen kommer undersökas ytterligare under kvällen. 

Samma öde gick André Petersson till mötes då han skadade sig i samband med att han tappade balansen i mittzon när han skulle ta emot en passning.

Matchen pågår.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln