HockeyNews
PLUS

Ilska hos Djurgården efter omdiskuterade målet: "Ganska solklart"

(26285) Domare-Linus Klasen
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 25 januari 2023

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Först ett bortdömt mål för Djurgården, sedan ett kontroversiellt mål som blev det matchvinnande 3–1 för Björklöven.
Då blev det rejält irriterat på Hovet.

– Det är ganska solklart att det är en man för mycket. Men vi kan inte ta den bedömningen som lag utan det är de fyra som ska göra det. Det är tråkigt, säger Djurgårdsforwarden Linus Klasen till HockeyNews.se.

I den andra perioden styrde Djurgårdens Olle Liss in en puck som hade inneburit 2–2. Men efter videokoll dömdes kvitteringen bort för hög klubba. Och senare i perioden föll ett nytt domslut som hemmalaget kände gick emot dem.

När Djurgården fick chansen i numerärt överläge med sex minuter kvar av mellanakten slog Maxim Fortier till med att skicka upp pucken i krysset bakom Matthew Galajda i ett friläge för 3–1 till gästerna. Ett friläge han fick efter ett minst sagt omdiskuterat byte.

Joel Mustonen hade tappat klubban och åkte i full fart mot spelarbåset för att hämta en ny eller byta, varpå Fortier hoppade in på isen. Ett byte som på repriserna ser ut att vara felaktigt och det var rejält irriterat hos hemmalaget därefter.

– Det var lite snack efter andra perioden. De trodde att det var ett okej byte. Sedan kollade vi på det och de hade sagt också att det var ett felbeslut. Inte som mycket att göra nåt åt, säger Djurgårdens assisterande coach Marcus Ragnarsson.

Och C Mores expert Fredrik Söderström tycker inte att det skulle godkänts.

– När man tittar på situationen så är det för många spelare på banan, det är fem man på isen. Det är bara att konstatera att det inte skulle varit mål utan utvisning. Domarna missade det kort och gott, och jag förstår också situationen, säger Fredrik Söderström.

Fortier själv fick frågan om vad han tyckte om bytet.

– Det var på håret, säger han.

Björklövens huvudtränare Viktor Stråhle var ärlig och rak på presskonferensen då det omdiskuterade målet kom på tal.

– Det är en dråplig situation som gör att vi får göra mål i PK. Jag kan säga rakt av att det inte ska vara mål. Vi är sex man på isen. Samtidigt som jag tycker att vi ska ha straff när vi får friläge på samma spelare igen sedan. Men sånt händer i den här sporten tyvärr, säger Stråhle.

Björklöven höll därefter undan och kunde till slut vinna med 6–2 efter tre mål i tredje perioden.

– Situationen som gör att det blir 3–1 svider givetvis. Men jag tycker att vi bjuder för mycket heta chanser emot. Björklöven är bra och har spetsar som om de får chansen så trycker de dit pucken. Det är för mycket bjudningar. Annars tycker jag vi jobbade, kämpade och slet ungefär likvärdigt som mot Modo. Vi är på väg nånstans. Idag hade vi inte flytet på vår sida. Surt, givetvis, säger Marcus Ragnarsson.

Djurgårdens IF–IF Björklöven 2–6 (0–1, 1–2, 1–3)
Mål, DIF:
Stefan Elliott 2
Mål, IFB: Elliot Ekmark, Alex Hutchings, Maxime Fortier, Nick Schilkey, Daniel Rahimi, Fredric Andersson
Skott: 30–28 (5–2, 11–14, 14–12)

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln