HockeyNews
PLUS

Förstakedjan tippar HA: "Allt fokus på Brynäs"

(28982) Larsson Sjöberg Tägtström Ek
Bildbyrån

Publicerad: 20 september 2023

FacebookXWhatsApp

Giganterna Brynäs, Björklöven och Djurgården.
Står det mellan dem?

Hockeyallsvenskan har ett rykte om sig om att vara en härligt oviss serie så det är ingen enkel uppgift att tippa en sluttabell.
HockeyNews förstakedja med Henrik Sjöberg, Mattias Ek och Gustav Tägtström har dock gjort ett försök.

Henrik Sjöberg

1 Brynäs
2 Djurgården
3 Södertälje
4 Björklöven
5 BIK Karlskoga
6 Västerås
7 AIK
8 Mora
9 Nybro
10 Almtuna
11 Östersund
12 Tingsryd
13 Västervik
14 Kalmar

De går upp i SHL: Brynäs

Kommentar: Jag köper argumenten om att Djurgården fått spendera en säsong i Hockeyallsvenskan och det kan betyda mycket i år. Nu riktas allt fokus mot Brynäs i stället och Djurgården kommer få en lugnare tillvaro i år och det är förstås ett plus. Men räcker det? Nej, det räcker inte. Brynäs har seriens bästa målvakt i Anders Lindbäck och Damian Clara är en perfekt backup. När det gäller resten av truppen finns det ingenting att klaga på. Djurgården kommer inte lägga sig och dö frivilligt men i slutändan så tror jag att Brynäs får ordning på allt och det blir fest i Gävle till våren – sen kommer Jakob Silfverberg hem nästa år och Brynäs vinner SM-guld. Nej, jag skojar bara men det blir SHL-avancemang i år!

Mattias Ek

1 Brynäs

2 Djurgården

3 Björklöven

4 Södertälje

5 Västerås

6 AIK

7 BIK Karlskoga

8 Mora

9 Almtuna

10 Östersund

11 Tingsryd

12 Nybro

13 Västervik

14 Kalmar


De går upp i SHL: Djurgården


Kommentar: Brynäs kommer att vinna betydligt fler matcher den här säsongen än förra. Det blir roligt. Men det kommer också bli en och annan oväntad förlust. Mindre roligt. Djurgården har nyss gått igenom allt det där och trots att stockholmarna hade en till stora delar kämpig säsong med mängder av skador, tränarbyte, nyckelspelare på JVM, fler skador på toppspelare, så var man en vinst ifrån SHL. Modo hade förberett sig väl och det har Djurgården kunnat göra på ett bättre sätt inför kommande säsong.

Brynäs har resurser och revanschlust men också många av de spelare som faktiskt spelade laget ut ur SHL. Kanske hade en mer omfattande omstart varit av godo? Björklöven kommer att utmana toppduon rejält och här har SSK satsat på ett erfaret lag som ser robust och spännande ut. Västerås och AIK kommer säkert att ta kliv från förra säsongen. Topp sex ser ruskigt bra ut!

Gustav Tägtström

1 Brynäs
2 Björklöven
3 Djurgården
4 Södertälje
5 Västerås
6 AIK
7 Mora
8 Karlskoga
9 Almtuna
10 Nybro
11 Östersund
12 Västervik
13 Tingsryd
14 Kalmar

De går upp i SHL: Brynäs

Kommentar: För mig är Brynäs den givna favoriten. De har en otroligt bra målvakt i Anders Lindbäck, en backsida som ser komplett ut och en forwardsuppsättning som kryllar av matchvinnare som alla dagar i veckan hade platsat i vilket SHL-lag som helst.
Bakom dem tror jag att Björklöven nyper andraplatsen. De har fått behålla stommen från i fjol och kryddat truppen med några intressanta namn.
Jag är inte lika imponerad av Djurgården. De har en fantastisk härförare i Marcus Krüger men i övrigt tycker jag mest att det är en massa frågetecken.
I botten tror jag att nykomlingen Kalmar kommer att få det tufft men det är de inte ensamma om. Tingsryd, Östersund och Västervik kommer alla att få kämpa för att undvika ett negativt kval. Den andra nykomlingen, Nybro, har kapaciteten att bli en obehaglig överraskning för många lag.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln