HockeyNews
PLUS

Ek och Nilsson: Så här slutar Hockeyallsvenskan 2022/2023 – de går upp

(24687) HA-tips
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 23 september 2022

FacebookXWhatsApp
Björklöven är storfavorit att vinna Hockeyallsvenskan – enligt coacherna.
Men hur ska det gå? Mattias Ek och Alexander Nilsson, reportrar för HockeyNews.se, bjuder här på sina tips inför den allsvenska premiären.

Så här tippar Mattias Ek den allsvenska tabellen

14. Östersund
13. Tingsryd
12. Almtuna
11. Västervik
10. Vita Hästen
9. Kristianstad
8. Södertälje
7. Mora
6. AIK
5. BIK Karlskoga
4. Västerås
3. Modo
2. Björklöven
1. Djurgården

Kommentar: Östersund har en rad utmaningar som nykomling i en liga som har blivit starkare inför den här säsongen sett till värvningarna. Men ÖIK kan slå ur underläge och utan förväntningar om att kunna klättra så värst högt i tabellen. Sedan blir det desto mer ovisst runt strecken.

Och hur ska det gå för SHL-jätten Djurgården som har tvingats ner i Hockeyallsvenskan? Centersidan håller hög SHL-klass. 04:orna Calle Odelius, Jonathan Lekkerimäki, Liam Öhgren och Noah Östlund tillhör den yttersta spetsen av svensk juniorhockey. Mixen ser väldigt intressant ut, men på backsidan väntar man in de nordamerikanska förstärkningarna Cameron Schilling och Stefan Elliott. Lyfter det direkt?

Kan storsatsande Björklöven efter tre raka allsvenska finaler äntligen ta klivet upp? Och har Modo det som krävs för att blåsa konkurrenterna i slutspelet?

Ingen har svaren än. Men vi väntar otåligt och ser fram emot 08-derbyn, streckstrider och skrällar.

Och ja. Jag tror att Djurgården pallar pressen i finalen mot Björklöven. Det blir SHL-hockey i landets huvudstad igen 2023.

LÄS MEREk och Nilsson: Så här slutar SHL 2022/2023 – och de vinner SM-guld

Så här tippar Alexander Nilsson den allsvenska tabellen
14. Östersund
13. Tingsryd
12. Almtuna
11. Vita Hästen
10. Västervik
9. Kristianstad
8. Mora
7. Södertälje
6. AIK
5. BIK Karlskoga
4. Modo
3. Västerås
2. Djurgården
1. Björklöven

Kommentar: Beskedet att Fredric Andersson missar stora delar av hösten för Björklöven fick mig att börja tveka. Är tappet tillräckligt stort för att man inte ska ta hand om förstaplatsen, som jag innan skadebeskedet hade som gjuten för Björklöven? Men jag landar i nej ändå, även om det såklart är ett brutalt tapp. Lagbygget är otroligt brett och bra. Backsidan är ligans bästa, man kan mönstra en centersida med Gerry Fitzgerald, Jacob Olofsson och Fredric Weigel och Joona Voutilainen är en av ligans främsta målvakter. Det tror jag räcker för förstaplatsen – och SHL-platsen.

Det finns frågetecken kring Djurgården, främst defensivt, som gör att jag ställer mig tveksam till att de tar sig upp direkt igen. 

Där bakom finns det en hel massa lag som kan vara med och stöka. Västerås och Modo satsar i vanlig ordning och vill vara med där uppe, AIK och Södertälje ser ut att ha fått ett uppsving, Kristianstad är alltid jobbiga att möta.

Längst ned ser jag just nu inte något annat än att Östersund blir jumbo medan Almtuna och Vita Hästen gör upp om att undvika kval. 

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln