HockeyNews
PLUS

Dubbla skadesmällar för Björklöven – lånar in SHL-forward

(26135) Elliot Ekmark Linköping
Peter Holgersson/Bildbyrån

Publicerad: 13 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Björklöven har drabbats av två skadesmällar på forwardssidan.
Då lånar den allsvenska toppklubben en forward från SHL.

Det är Linköpingsforwarden Elliot Ekmark som kommer att spela för Björklöven den närmaste månaden.

– Elliot är en tvåvägscenter som jobbar hårt och kan även spela ytterforward. En smart spelare som kommer att vara nyttig för oss i Björklöven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

Det är på grund av skador på både Timrålånet Oliver Johansson och forwarden Alexander Wiklund som Björklöven tvingas att reagera.

Johansson träffades av en puck på foten i bortamatchen mot Kristianstad och han kan bli borta i mellan fyra och åtta veckor, enligt prognosen. Sedan 19-årige Johansson kom till Björklöven från Timrå den 7 oktober har han gjort sex mål och tre assist på 27 allsvenska matcher.

För Alexander Wiklund, 32, väntar undersökning på måndag, men enligt Löven beräknas han bli borta ett tag han också. Wiklund har stått för 14 poäng (6 mål, 8 assist) på 32 matcher.

LÄS MEREfterlängtad comeback för Djurgårdens Linus Klasen – missat en månad

Elliot Ekmark, 20, har varit skadedrabbad i LHC, men är tillbaka i spel och gjorde nyligen sitt första SHL-mål för säsongen. På sju SHL-matcher har det blivit ett mål och två assist.

Linköping har rätt att kalla tillbaka Ekmark under den månad som han är utlånad till Björklöven.

– Just nu är vi en situation där vi sitter på många forwards i truppen och vi ser det här som en perfekt möjlighet för Elliot att få ytterligare speltid i ett topplag i Hockeyallsvenskan, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson, sportchef till klubbens hemsida.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln