HockeyNews
PLUS

Återförenas med svensken – blir lagkamrater i Tjeckien

(28201) Juhamatti Aaltonen
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 29 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Säsongen 2018–19 spelade Tim Söderlund och Juhamatti Aaltonen tillsammans i Skellefteå.
Nu återförenas de två.
Detta efter att Aaltonen anslutit till Söderlunds tjeckiska klubb Mlada Boleslav.

Det börjar bli en del koppling till Skellefteå i den tjeckiska klubben Mlada Boleslav. Efter att Martín Sevc, tidigare SM-vinnare med både Skellefteå och Färjestad, lagt skridskorna på hyllan har han under de två senaste säsongerna varit sportchef för den klubb han avslutade karriären i.

Under förra säsongen tog Sevc in forwarden Tim Söderlund som inte kommit till sin rätt under Djurgårdens allsvenska spel, men som i Boleslav gjorde nio poäng på 20 matcher och i februari också förlängde sitt kontrakt med den tjeckiska klubben. Och nu står det alltså klart att det blir mer kopplingar till Skellefteå i laget.

På måndagen stod det nämligen klart att den finske forwarden Juhamatti Aaltonen kritat på ett kontrakt för de kommande säsongen. Nu 38-årige Aaltonen gjorde 35 matcher för Skellefteå under säsongen 2018–19 och stod då för nio poäng innan han avslutade säsongen i finska ligan. Under tiden i Skellefteå var han dessutom lagkamrat med just Tim Söderlund.

Aaltonen kommer närmast från en säsong med 34 poäng på 51 matcher för Jukurit i finska ligan, där han också var lagkapten samt för första gången på sex år fick representera det finska landslaget.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!