HockeyNews
PLUS

HockeyNews.se träffar Adam Boqvist i Chicago

(13422) Adam Boqvist
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 29 mars 2020

CHICAGO. Adam Boqvist är en av svensk hockeys största talanger som just nu får gå igenom NHL-skolan tillsammans med Stanley Cup-vinnaren och stjärnbacken Duncan Keith.

Är Boqvist vår nya Erik Karlsson (?) och hur gick mötet till när han stötte på sin bardomsidol för första gången – HockeyNews.se har träffat Boqvist i hans nya hemstad och kommit närmare in på tonåringens nya liv i USA:s tredje största stad.

NHL-resan kust till kust presenteras av:

IQ Fuel Make you better, for real! 




Adam Boqvist har gjort 13 poäng (4+9) på 41 matcher för Chicago Blackhawks den här säsongen.

Det har visat sig att den högerfattade backen bara behövde en säsong i den kanadensiska juniorligan att han i höstas var redo att fortsätta sin utveckling i världens bästa hockeyliga.


Foto: Henrik Sjöberg


Det råder inga tveksamheter om att klubben nu valt att låta stjärnbacken Duncan Keith agera förebild och magister åt 19-åringen från Hedemora.

Duon sitter tillsammans i flygplanet på resorna och har fått mycket speltid tillsammans vilket har varit en oförglömlig upplevelse tidigt i NHL-karriären.




Boqvist sprider god stämning. Foto: Henrik Sjöberg


– Ja, jag kan säga att det var riktigt nervöst första matcherna. Men vi brukar gå ut och käka middagar ihop och det blir lite enklare när man känner varandra utanför isen. Man är inte lika nervös på isen om han skulle skälla på mig eller så, i början var det lite ömt. Då tog man det lite för hårt men han vill mitt bästa och jag försöker vara den bästa backpolaren till honom på varje match och träning, säger Boqvist.



Foto: Henrik Sjöberg


HockeyNews.se har träffat svensken hemma i Chicago.

Visste du att Boqvist är rädd för stora hundar, vill du veta vem i laget han bor med och hur det gick till när han valde att tatuera hela sin högra arm – se hela intervjun i spelaren ovan.

•••

SE OCKSÅ – HockeyNews.se träffar John Klingberg i Dallas


SE OCKSÅ – HockeyNews.se träffar Elias Lindholm i Calgary


SE OCKSÅ – HockeyNews.se träffar Victor Olofsson i Buffalo


SE OCKSÅ – HockeyNews.se träffar Rasmus Sandin i Toronto



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS