HockeyNews
PLUS

Bellemares bästa säsong i NHL: "Ganska galet hur fort det har gått"

(12796) Pierre-Édouard Bellemare
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 25 februari 2020

FacebookXWhatsApp

DENVER. Pierre-Édouard Bellemare värvades till Leksand 2006 och vann sedan två SM-guld i Skellefteå innan han som 29-åring debuterade i NHL.

Han gör sin första säsong i Colorado Avalanche och den hittills bästa rent produktionsmässigt offensivt.

– Jag har varit här i sex år nu och det är ganska galet hur fort det har gått, säger han till HockeyNews.se.

NHL-resan kust till kust presenteras av:


Fransmannen värvades till Leksand 2006 och tog stadiga kliv framåt under sina tre år i Dalarna.

Skellefteå slog till och tog honom till Västerbotten och det var bara början på det som idag är en framgångsrik karriär i världens bästa liga.

Vann SM-guld i SAIK. Foto: Bildbyrån

Efter sina tre säsonger i Philadelphia Flyers fick han möjligheten att representera Team Europa i World Cup – då laget chockade alla och gick hela vägen till finalen mot Kanada.

Det blev sedan två säsonger i Vegas med en finalförlust mot Washington Capitals och nu gör 34-åringen sin första säsong i Colorado Avalanche.

– Man är ju hockeyspelare och när hockeylivet går bra så fungerar resten. Livet med familjen är ganska enkelt, vi har två barn jag och min fru och det är inga konstigheter jämfört med andra familjer. Vi har våra små problem med våra barn men det går hur bra som helst och det är inget negativt, säger Bellemare när HockeyNews.se träffar honom i Pepsi Center.

Prestberg och Bellemare i LIF. Foto: Bildbryån

– Stan har man inte sett så mycket, jag bryr mig inte så mycket du vet utan man vill träna och komma hem till familjen så snabbt som möjligt och det är samma sak efter matcherna. Vi har en tvåårig pojke och en liten flicka som vi fick precis innan vi flyttade hit så hon är fem månader nu.

Han är nu uppe i 20 poäng (8+12) efter 60 spelade matcher och den offensiva produktionen är den hittills bästa under hans sex år i ligan.

– Jag valde Colorado för att dom erbjöd mig ett sätt att spela för att kunna utvecklas och jag har tagit chansen. Det har gått bättre offensivt än dom andra åren och försvarsmässigt har det gått ganska bra också. Vi har ett bra lag och kan rulla på fyra femmor och spelar man inte tillräckligt bra åker man ner en femma och det är utmaningen man alltid ska ha. Det finns alltid utrymme att utvecklas men jag är nöjd att vara här och det har gått bra så här långt. 

Med två SM-guld i Skellefteå följer han det som händer i Västerbotten så gott det går.

– Jag följer Skellefteå men det blir mindre för varje år på något sätt och jag vet inte varför. Jag har ändå varit här i sex år nu och det är ganska galet hur fort det har gått.

Se hela intervjun med Bellemare i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)