AnnonsBurakovsky på plats inför sonens utomhusmatch: "Hockey är ju mitt liv"


15 februari

COLORADO SPRINGS. Hockeylegendaren Robert Burakovsky följer numera sonens karriär på nära håll – André Burakovsky gör sin bästa säsong i NHL för tillfället och pappa Robert är på plats under nattens utomhusmatch i U.S. Air Force Academy´s Falcon Stadium.

– Det är härligt att vara här. Hockeyn är ju mitt liv, säger Robert till HockeyNews.se.


Annons


Robert Burakovsky har en lång och framgångsrik karriär bakom sig.

Han vann SM-guld med moderklubben Malmö 1992 och har spelat för Leksand och AIK i SHL. 

Den fruktade högersläggan tog honom till NHL under en säsong och han har 23 matcher för Ottawa Senators under bältet.

Burakovsky var dessutom proffs i Tyskland, Schweiz, Danmark och Italien och så sent som säsongen 17/18 spelade han 10 matcher i division tre för Limhamn.

Robert Burakovsky i MIF. Foto: Bildbyrån

I dag följer han sonen André Burakovskys framgångar på isen – i natt väntar ett häftigt event när Colorado och Los Angeles gör upp utomhus på Falcon Stadium i utkanten av Colorado Springs.

– Det är alltid spännande och väldigt roligt. Det är tredje gången för mig nu men det är alltid kul. Det hänger nya saker varje gång men när matchen börjar så ser man inte så bra så man är inte riktigt med i spelet men det är kul, säger Robert Burakovsky som varit över till Washington och hälsat på sonen många gånger under hans fem första år i NHL.


Men nu är det Denver och Colorado som gäller.

– Det är väldigt trevligt och vackert med alla berg. Det är lite annorlunda jämfört med Washington som man är van med men det är väldigt vackert med utsikten här och bergen och alla golfbanor. Det är tredje gången jag är hit nu, jag var över i fem veckor i början när han flyttade över och då blev det mycket golf när det var grönt och fint. Hockeyn är ju mitt liv så det är härligt att vara här, säger Robert.

Andrés poängmässigt bästa säsong i NHL var 15/16 när han noterades för 38 poäng (17+21) på 79 matcher – en siffra som han redan nu passerat.

25-åringen har gjort stor succé under sin debutsäsong i Colorado och är uppe i 43 poäng (18+25) på 53 spelade matcher.

– Jag har alltid vetat att det har funnits där och nu har han fått lite självförtroende och fått spela och göra det han är bra på och det har ju också visat resultat så det är bara hoppas att det fortsätter. Det är slutspelet som räknas.

Se intervju med Robert Burakovsky i spelaren

Annons


Annons

Annons

Annons

Annons