HockeyNews
PLUS

Sedinarna: "Ett slut som vi inte kunnat drömma om"

(12578) Henrik Daniel Sedin
Bildbyrån

Publicerad: 13 februari 2020

FacebookXWhatsApp

VANCOUVER. Daniel och Henrik Sedin spelade 18 säsonger för Vancouver Canucks och är stora ikoner i den kanadensiska staden.

I natt fick tvillingarna från Järved sina tröjnummer pensionerade i taket i Rogers Arena.

– Ett slut på karriären som vi inte kunnat drömma. Det finns inte på kartan att vi kan stå här idag, säger Henrik Sedin.


Nattens ceremoni i Rogers Arena drog igång 1,5 timme innan nedsläpp mellan Vancouver och Chicago. 

Tidigare lagkamrater till Daniel och Henrik Sedin var på plats under hyllningen – både Markus Näslund och Mattias Öhlund tog plats på isen och fick ta emot stora jubel från den utsålda arenan.

– Man kommer sova gott i natt. Det är det första jag tänker på nu. Det känns som ett riktigt avslut och vi fick veta om det här i somras så det har varit med i baktanken sedan dess. Nu är det färdigt, vi känner att vi kan komma ner och vara en del av laget men på så sätt var det en fantastisk avslutning, säger Daniel Sedin och fortsätter:

LÄS MER: TV: Se samtliga hyllningar till tvillingarna Sedin

– Nervositeten var kanske som Stanley Cup-finalen innan man går in på isen men när man väl kommer ut och ser alla gamla lagkamrater så tog man ett djupt andetag. Man vet inte riktigt vad man ska förvänta sig när man kommer ut på isen så här och ska hålla tal.

Henrik Sedin erkände att tårarna var nära när han under sitt tacktal riktade sitt fokus mot sin familj och sina barn.

– Jag ringde Danne idag och sa att det värsta som kan hända är att man svimmar. Då jag pratade om barnen var det nära, jag vet inte om det hördes men det var tur att jag lyckades samla mig, säger Henrik.

Tidigare lagkamraten Kevin Bieksa hyllades stort efter sitt inledande tal som innehöll både humor och fina ord efter många år tillsammans i klubben.

– Han är en fantastisk människa. När man förlorare matcher är det han som håller upp moralen bra i laget så det ger en ganska bra bild av hur han var som medspelare, säger Daniel Sedin.

LÄS MER: Show av Markström inför Sedinarna: "Man blir stolt"

Efter hyllningen inför matchen bänkades sig bröderna och följde matchen mot Chicago tillsammans med alla vänner och familjemedlemmar på plats under den minnesvärda kvällen i Vancouver.

– Ett slut på karriären som vi inte kunnat drömma om. Det finns inte på kartan att vi kan stå här idag så det var häftigt, säger Henrik Sedin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)