HockeyNews
PLUS

Lundqvist inställd på färre matcher: "Om det är så kul vet jag inte"

(10523) Henrik Lundqvist
HockeyNews.se / Bildbyrån

Publicerad: 25 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

NEW YORK. Henrik Lundqvist var tillbaka från start i natt – då bröt New York Rangers sin fem matcher långa förlustsvit.

Den 37-årige målvaktsstjärnan har hittills delat på målvaktsuppdraget tillsammans med kollegan Alexandar Georgiyev och Lundqvist räknar med att spela färre matcher i vinter.

– Jag är inställd på det, sen om det är så kul det vet jag inte men jag inser att det är det bästa på lång sikt, säger Lundqvist till HockeyNews.se.


New York Rangers vann sina två första matcher för säsongen men sedan dess har det gått blytungt. 

Laget hade radat upp fem raka förluster inför nattens möte med Buffalo hemma i Madison Square Garden – med Henrik Lundqvist tillbaka mellan stolparna så bröts den negativa trenden.

– Det var ett steg år rätt riktning för oss. Vi har, om jag ska vara helt ärlig, varit ganska dåliga senaste fyra matcherna och vi har spelat chanshockey och släppt till mycket kontringar och det är svårt att vinna i den här ligan. Vi har haft mycket möten senaste dagarna och tog ett stort steg kring förståelsen vad vi behöver göra över hela banan. I dag möter vi ligans bästa lag statistiskt och det handlar om att göra små sakerna rätt och sedan ta vara på deras misstag, säger Lundqvist.

Hur kändes det att vara tillbaka i spel för egen del?

– Skönt. Det börjar kännas bättre och bättre. Det har varit en konstig inledning, dels har vi splittat men också haft ett schema med en match på elva dagar första två veckorna men nu är det mer varannan dag så det känns bättre och bättre. Det är lite skönare som målvakt när strukturen börjar komma, säger Lundqvist som gjorde sin femte start för säsongen mellan stolparna och nästa år blir målvaktsstjärnan 38 år.


Åldern är något som kommer vara en faktor för Lundqvist den här säsongen och han räknar med att spela färre matcher från start – en ny situation för honom som ännu inte känns helt bekväm.

– Vi har pratat om det senaste åren och ligan går mer åt det hållet. Det är många lag som splittar på det, kanske inte 50-50 men näst intill. Det är mer målchanser nu och det är rätt tajt som målvakt att vinna i alla fall i den situationen vi är i som lag. När man spelar bra eller okej så vinner man sällan utan man måste upp på topp hela tiden och därför kan det gynna och jag är inställd på det, sen om det är så kul vet jag inte men jag inser att på lång sikt är det bäst, säger Lundqvist till HockeyNews.se.

Hur har det varit att få bekanta sig med unge Kappo Kakko som drar åt sig mycket uppmärksamhet hos er i vinter?

– En trevlig kille, ganska tyst. Han är ung men vi försöker ta hand om honom. Det är många unga killar i laget och det gäller att få dom att känna sig hemma och bekväma med situationen att spela här med allt vad det innebär. Att man är bekväm och kan prestera, det är vår uppgift som äldre att hjälpa till.

Se hela intervjun med Henrik Lundqvist i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)