HockeyNews
PLUS

Bäckström gör sitt 13:e år i NHL: "Känner mig fortfarande ung"

(10435) Nicklas Bäckström
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 20 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

WASHINGTON. Samtidigt som nya unga svenskar slår sig in i NHL gör Nicklas Bäckström sin 13:e säsong i världens bästa liga.

Den snart 32-årige centern från Valbo passerade nyligen 900 matcher – HockeyNews.se har träffat honom i Washington.

– Jag känner mig fortfarande ung. Jag har två barn hemma och lite mer att göra utanför isen nu jämfört med tidigare så dt är väl en skillnad, säger Bäckström till HockeyNews.se.


För två år sedan fick Nicklas Bäckström, Alexander Ovetjkin och resten av spelarna och ledarna i Washington Capitals äntligen avsluta säsongen som mästare – efter att ha varit en stark utmanare under många år i ligan.

– Det är mycket som ska klicka och när man väl varit där så vet man lite mer om vad det handlar om och hur mycket som måste stämma. Just nu känns det som att vi gar en bra grupp men vi bygger vidare och i slutspelet kan allt hända, säger Nicklas Bäckström när HockeyNews.se träffar honom efter ett ispass i träningsrinken utanför Washington.

Foto: Bildbyrån

Känner du dig som en veteran nu?

– Ja, lite kanske. Jag känner mig ung fortfarande men varit här ganska länge. Man är lite mer rutinerad nu jämfört med för några år sedan.

Vad är största skillnaden på dig på isen?

– Man vet mer vad det handlar om, ma kan mer spelsystem än tidigare även om man lär sig hela tiden och det är väldigt kul.

Utanför isen då?

– Framför allt att man har två barn hemma och mer att göra utanför isen. Det är väl skillnaden men det är så klart jättekul.

Foto: Bildbyrån

Samtidigt som Bäckström är en av våra största stjärnor i ligan så fylls det hela tiden på med unga och lovande svenskar i NHL.

– Det är några lag som gått bra i år. Buffalo och Edmonton och i Buffalo är det ju några unga svenskar som kanske imponerar. Men det är kul att Sverige som land tar fram många unga spelare som tar för sig direkt och slår sig in i ligan så det är väldigt imponerande och bra för Sverige, säger Bäckström.

Vapendragaren under alla år i Washington – Alexander Ovetjkin – har 231 mål kvar upp till Wayne Gretzkys målrekord i NHL och det diskuteras en del kring ryssens möjligheter att nå dit.

Foto: Bildbyrån

Vad tror du?

– Han har alla chanser som finns att slå det. Fortsätter han bara i samma tempo som senaste åren. Många säger att han blir äldre men det finns inget som stoppar honom på sitt kontor där i powerplay.

Kemi mellan er verkar sitta där.

– Det har varit hela okej i starten. Vi kan bättre och ska försöka rycka upp oss lite.

Se hela intervjun med Nicklas Bäckström i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)