HockeyNews
PLUS

Bäckström: "Väldigt kul att han fått en bra start direkt"

(10407) Nicklas Bäckström
HockeyNews.se / Bildbyrån

Publicerad: 19 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

WASHINGTON. Ny seger i natt mot New York Rangers och Washington har öppnat säsongens starkt. 

Samtidigt stod André Burakovsky för två nya mål i Colorado och en assist till matchavgörandet på övertid – Nicklas Bäckström glädjer sig med framgångarna för sin tidigare lagkamrat.

– Väldigt kul att han fått en bra start där och att han får produktionen direkt, han är en otroligt skicklig spelare, säger Bäckström till HockeyNews.se.


Washington åkte på en rejäl smäll i den första av tre matcher på hemmaplan den här veckan. 

Colorado kom till stan och hade 0–4 efter första perioden – och kunde sedan hålla undan och vinna matchen.

Men Capitals har kommit tillbaka starkt och man besegrade Toronto i onsdags och följde upp den segern med ytterligare en vinst i nattens match mot New York Rangers.

– Jag tycker vi spelade rätt så bra faktiskt. Vi fick en tidig ledning också och det kändes bra, det är viktigt nu i början att försöka jaga så mycket poäng som möjligt, säger Nicklas Bäckström till HockeyNews.se.

Ni har studsat tillbaka bra efter matchen mot Colorado den här veckan.

– Ja, absolut. Generellt så tror jag att vi var lite tröttare mot Colorado, vi hade en lång flygresa hem dagen inan men det är så ibland. Det gäller att studsa tillbaka så bra man kan och nu har vi haft en bra vecka och förhoppningsvis kan vi fortsätta så nu på vår roadtrip, säger Bäckström som noterades för en ny assist och han låg även bakom det tidigare ledningsmålet med en fin passning till T.J. Oshie.

Men du fick inte assisten på den – jag vet inte riktigt varför?

– Jag har ingen aning men det är sak samma faktiskt. Huvudsaken är att det blev mål och jag tror det var dom som fipplade in den på något sätt, säger Bäckström.

Washington har spelat färdigt på hemmaplan i oktober månad och har fem raka bortamatcher på schemat – Chicago, Calgary, Edmonton, Vancouver och Toronto väntar.

– Det är otroligt bra lag vi kommer att möta som startat sina säsonger väldigt bra. Det gäller att vi fortsätter att bygga vidare på det här men vi har en bra feeling i laget och hoppas att det kan lossna ännu mer, säger Bäckström.

Samtidigt som Washington vann i natt så levererade André Burakovsky två nya mål och ytterligare en assist till avgörandet på övertid för Colorado i segern mot Florida.

– Så klart väldigt kul att han fått en bra start där och att han får i gång produktionen direkt. Jag tror det är viktigt för honom, en otroligt skicklig spelare och att få självförtroendet direkt är positivt. Så är det för alla hockeyspelare.

Se hela intervjun med Nicklas Bäckström i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)