HockeyNews
PLUS

Olofsson historisk: "Vi gjorde en fantastisk match"

(10335) Victor Olofsson
HockeyNews.se / Bildbyrån

Publicerad: 15 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

BUFFALO. Victor Olofsson stod för en strålande insats mot Dallas – sköt sitt femte mål för säsongen – sitt sjunde totalt i NHL och samtliga i powerplay.

Det gör honom till förste spelaren någonsin att pricka in sina sju första mål i numerära överlägen.

24-åringen hade en skön känsla i kroppen efter segern när Buffalo direkt gav sig iväg till flygplatsen inför bortaturnén i väst.

– Det blir första gången för mig i Kalifornien nu så det ska bli roligt och förhoppningsvis lite värme också, säger Olofsson till HockeyNews.se.


Victor Olofsson lever sin dröm just nu. Han fick NHL-debutera i slutet av förra säsongen och levererade omgående.

24-åringen från Örnsköldsvik hann med att producera fyra poäng på sex matcher i fjol (2+2) och nu är han uppe i sju poäng (5+2) på de sex första matcherna den här säsongen.

Elva poäng på 12 NHL-matcher hittills i karriären är utmärka siffror och han blev dessutom historisk i natt när han prickade in sitt sjunde mål.

Samtliga fullträffar har kommit i numerära överlägen och han är nu ensam om att ha gjort sina sju första mål i NHL i den spelformen.

– Jajamen. Givetvis kul, det är alltid roligt att göra mål, säger Olofsson till HockeyNews.se kort efter slutsignalen i KeyBank Center.


– Jag tycker vi gjorde en fantastisk match idag, en av våra stabilaste insatser över 60 minuter. Vi gav inte Dallas mycket och spelade ett ganska simpelt spel men stabilt och vi får fortsätta hålla det så, säger han.

Han öppnade målskyttet på egen hand, framspelad av Rasmus Dahlin, och när Buffalo ökade på till 2–0 stod Olofsson för en utmärkt passning fram till kedjekamraten Sam Reinhart.

– Vi kom i ett tre mot två-läge och jag hörde honom skrika efter pucken och tittade upp och såg honom i slottet. Det var ett bra avslut av honom, säger Olofsson.

Direkt efter segern packade Buffalo ihop sina prylar och gav sig iväg mot flygplatsen – nu väntar tre bortamatcher mot LA Kings, Anaheim och San Jose.

– Det blir kul, första gången för mig i Kalifornien så det ska bli roligt och förhoppningsvis lite värme också.

Se hela intervjun med Victor Olofsson i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)