HockeyNews
PLUS

Storseger i 700:e matchen: "Gjort allt för mig och familjen"

(10259) Victor Hedman
HockeyNews.se / Bildbyrån

Publicerad: 11 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

TORONTO. Tampa Bay Lightning körde över Toronto i nattens prestigematch i Scotiabank arena – samtidigt passade Victor Hedman på att jubilera efter sin 700:e match i NHL vid 28 års ålder.

– Det är för förunnat att uppnå det antalet matcher. Det här organisationen har gjort allt för mig och min familj och det betyder oerhört mycket för mig att jag varit i samma klubb, säger Hedman till HockeyNews.se.


Victor Hedman draftades som nummer två efter John Tavares 2009 och den svenske stjärnbacken har minst sagt levt upp till förväntningarna.

28-åringen från Örnsköldsvik har fått ta emot Norris Trophy – priset till NHL:s bäste back – och i nattens storseger mot Toronto gjorde han sin 700:e match i världens bästa liga.

– Det är kul så klart och få förunnat att att uppnå det antalet matcher men det som är absolut viktigast för mig är att det varit i samma klubb. Det betyder oerhört mycket för mig, jag har en stark klubbkänsla, säger Hedman som bara spelat för Modo och Tampa Bay under sin karriär (bortsett från en korta gästspel i KHL-klubben Barys Astana i samband med lockouten för sju år sedan).

– Jag spelade för Modo först från fem års ålder upp till 18 och sedan från 18 år och fram till nu här i Tampa så det betyder mycket. Det här organisationen har gjort allt för mig och min familj, säger Hedman när han pustar ut i gästerna omklädningsrum efter 3–7-segern.


Brayden Point var tillbaka i Tampas laguppställning i natt och gjorde sin första match för säsongen – högerskytten stod för två mål och en assist i matchen som under stora delar var en uppvisning av Tampas fruktade toppkedja.

Nikita Kucherov lämnade isen med 2+2 och Steven Stamkos med 1+3. Victor Hedman gjorde ett assist i matchen och har 0+4 efter fyra spelade matcher den här säsongen.

– Han (Point) är oerhört viktigt för oss. Han är en av världens bästa tvåvägsspelare och det såg inte ut som att han hade missat så mycket tid, han var överallt ikväll så det var kul att se, säger Hedman.

Hur är det att vara där ute på isen med den här trion?

– Det gäller att försöka hitta öppna ytor för då vet man att pucken kommer så det är oerhört kul. Vi har haft bra kemi senaste åren och framför allt i powerplay men även i fem mot fem när dom tre spelare ihop är det roligt att se dom och så klart jättekul att vara där ute på isen med dom.

Se hela intervjun med Victor Hedman i spelaren.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)