HockeyNews
PLUS

NHL-debuterar med McDavid: "Trodde jag inte när jag spelade i Sunne"

(10105) Joakim Nygård
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 2 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

EDMONTON. Sent i går kväll fick Joakim Nygård spela tillsammans med Connor McDavid och nyförvärvet James Neal – inför nattens NHL-premiär på hemmaplan mot Elias Petterssons Vancouver Canucks.

– Det är en hyfsad omgivning. McDavid är väl världens bästa spelare, säger Nygård till HockeyNews.se.

För nio säsonger sedan spelade Joakim Nygård i Hockeyettan för Sunne innan Färjestad värvade honom till SHL.

Nu är han är en Edmontons nya forwards som förhoppningsvis ska bli en del av pusslet för att lyckas lägga beslag på en slutspelsplats.

Oilers har bara tagit sig dit en gång senaste 13 säsongerna men som Adam Larsson beskriver det så är känslan av förändring extra tydlig den här hösten.

– Alla som var här och med i slutspelet förra gången, det är klart att alla vill tillbaka. Det var en sån otrolig atmosfär både i stan och inne i arenan. Det är en sån otrolig hockeystad som vi vill göra nöjda. I år känns det som vi har ett hungrigt lag, det är mycket nytt allt från coacher till general manager till nya spelare i laget och och ny målvakt. Det är mycket som förändrats i år så det är kul, säger Larsson som gör sin nionde säsong i NHL och fjärde året i Edmonton.

Joakim Nygård är rookie och nu ser han ut att få en drömchans i NHL-premiären mot Vancouver på hemmaplan.

Under gårdagens sista ispass med laget tränade han i förstakedjan tillsammans med Connor McDavid och James Neal som den nye klubbledningen hämtat in från Calgary i sommar.

– Det är hyfsad omgivning faktiskt. McDavid är väl världens bästa spelare och han är riktigt skön att spela med, det är bara att hålla i klubben i isen. Nu var det första gången jag spelade med honom och det har varit lite olika på träningarna så vi får se. Det hade inte varit helt fel att spela med dom två, säger Nygård till HockeyNews.se som är på plats i Alberta inför nattens premiär i världens bästa liga.

Joel Persson var tillbaka i träning med laget igen efter skadan han drabbades av i en träningsmatch mot Arizona för en vecka sedan, men säger själv att han inte är redo för spel i premiären.

Se intervjun med Joakim Nygård i spelaren


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)