HockeyNews
PLUS
Juniorhockey
Lag

Ligan saknar lag

Anton Frondell

DIF:s stortalang skadad – väntar på svar

Djurgårdens stortalang Anton Frondell har röntgats efter att ha råkat ut för en skada. Enligt uppgift riskerar han att bli borta i många veckor.

27 februari 2024
(17574) Karl Fabricius

Ännu en Luleåprofil lämnar klubben – byter yrke

Karl Fabricius har nyligen återvänt till Luleå för ett jobb som utvecklingschef för juniorer och ungdom. Men han kommer att lämna klubben för ett erbjudande som lockar ännu mer.

14 februari 2024
(30930) Hugo Hävelid

Hävelid: ”Tror jag är en av de bättre målvakterna här”

Den svenska målvaktssidan har ifrågasatts en del inför JVM. Men det är inget som har påverkat Hugo Hävelid som inledde turneringen med att hålla nollan mot Lettland. – Jag tror på mig själv och jag tror att jag är en av de bättre målvakterna här. Tror man på sig själv, och jag vet att laget tror på mig, så brukar det bli bra, säger Hävelid till Hockeynews.

26 december 2023
(30928) Elias Salomonsson

Salomonsson efter tidiga matchstraffet: ”Slarvigt”

Elias Salomonsson hann vara spela 25 sekunder av JVM-premiären mot Lettland innan han drog på sig ett matchstraff för boarding. Efter matchen var han ångerfull: – Det är lite slarvigt av mig men grabbarna löste det bra i boxplay, säger han.

26 december 2023
(30922) PP-mål

Hävelid bönhörd – Sveriges PP och PK levererade direkt

Inför turneringen talade Magnus Hävelid om vikten av ett väl fungerande powerplay. I öppningsmatchen mot Lettland blev Sveriges förbundskapten bönhörd direkt. Tre mål i spelformen – och bud fler – la grunden till en 6–0-seger mot Lettland. – Det är alltid skönt, det bygger ett självförtroende inför resten av turneringen så det betyder mycket, säger Noah Östlund.

26 december 2023
(30886) Macklin Celebrini split

Supertalangen: ”Jag har inte så bra koll på Sverige”

Så gott som hela hockeyvärlden kan hans namn. Men själv kan inte Kanadas supertalang Macklin Celebrini nämna så många namn i det svenska JVM-laget. – Jag har inte så bra koll på Sverige om jag ska vara ärlig. Jag känner igen några spelare och jag vet att det finns talang i laget, det är ett ganska bra lag, säger Celebrini till Hockeynews.

25 december 2023
(30884) PP-bild Juniorkronorna

Sveriges PP-enheter i JVM: ”Finns bra potential”

Ett väl fungerande powerplay är mer eller mindre ett måste för att Sverige ska nå framgång i JVM. Juniorkronornas förbundskapten Magnus Hävelid är säker på att han har materialet som krävs för att lyckas. – Jag tror på de här spelarna, det är ingen tvekan om det, det finns bra potential, säger Hävelid till Hockeynews.

25 december 2023