HockeyNews
PLUS

Bäst i klassen under silly season

(2666) Soft Center Arena
Magnus Lejhall/Bildbyrån

Publicerad: 30 april 2018

FacebookXWhatsApp

En så enkel sak som en klocka kan vara silly seasons mest geniala grej. Ett simpelt sätt att hålla en hel förening aktuell och intressant medan andra tycks gå fullständigt i ide.

Fler nyheter om Hockeyettan hittar ni här

Vissa skulle nog vilja hävda att en del av charmen med Hockeyettan är att det blandas högt med lågt. Att så många olika typer av föreningar och ambitionsnivåer ryms under samma tak.

En sak som inte är fullt lika charmig är att så många är så dåliga på att synas och göra väsen av sig när säsongen tagit slut.

Även ur den aspekten blandas förstås högt med lågt. Vissa är exemplariska, andra pliktskyldiga, några tredje på en pinsamt felstavande förskolenivå och hos andra är det tyst som i graven.

Ursäkterna är många (och landar oftast i slutändan i ”svårt när det är ideella krafter blablablabla”), men kontentan är densamma, för att göra en förening intressant måste man höras och synas och göra väsen av sig även när det inte spelas ishockey (i Hockeyettan är ju den perioden i många fall tyvärr längre än själva spelperioden).

Därför är en simpel klocka kanske det mest geniala under silly season.

Timme för timme, minut för minut räknar den ner på Kallinge/Ronnebys hemsida. Fansen kan sekund för sekund se hur nästa nyförvärv eller kontraktsförlängning kommer närmare.

Det är så enkelt, men samtidigt så stämningsskapande.

Det håller igång snacket, det håller igång spekulationerna, det håller klubben ajour.

Medan andra tilltänkta topplag, som exempelvis Huddinge som tycks ha byggt murar kring Björkängshallen och kommunicerar noll och inget trots att ryktesfloran indikerar att det händer massor, har KRIF fått fansen (och förmodligen många andra) att infernaliskt hamra på F5 när klockan slår i botten. På bara några dagar har ständige sportchefen Micke Johansson dessutom serverat bomber som Sebastian Magnusson, Daniel Andersson och Oscar Malm.

Tunga kontrakteringar till ett potentiellt tungt KRIF.

Bäst i klassen när det kommer till silly season.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln