FÖLJ OSS
Annons:


En del Almtuna-frågor att reda ut


13 februari

De senaste dagarnas nyheter kring ledarstaben i Almtuna är synnerligen intressanta. Utan att ha haft tid att prata med de inblandade känner jag ändå att det är på sin plats att lista några frågeställningar och funderingar gällande tränar- och chefsrollerna.

Sportchef anställs. Björn Danielsson är tillbaka i rollen som Almtuna för mindre än ett år sedan inte hade råd med. Ja, det var i alla fall den officiella sanningen när Tobias Pehrsson fick sparken som sportchef. Varför skulle klubben har råd att lyfta in en sportchef nu? Jag har inte svaret på det - inte heller på faktumet att Danielsson är tillbaka i tjänsten trots att det lät så här när han bröt med Almtuna i november 2015: "Vi har kommit överens om detta tillsammans. Det handlar om att Björn gick in i en stressrelaterad sjukdom under början av sommaren och han har funderat ett tag och känner att han inte vill komma tillbaka till den plats där han inte mådde bra", sade klubbchef Andreas Klingberg då. Hmm...

Tränarduon förlänger. Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson har gjort underverk med en på papperat svag trupp denna säsong och belönas med nya tvåårskontrakt. Jättebra nyheter för Almtuna, förstås. Får tränarna behålla många spelare över nästa säsong ser förutsättningarna bra mycket bättre ut än de gjorde i somras. Att knyta upp två tränare som både brinner för klubben och lyckats utveckla doldisar till bra allsvenska spelare är starkt jobbat från klubbchef Klingberg och sportchef Danielsson (och styrelsen?). Förlänger även målvaktstränaen Michael Andreasson under våren?

Klubbchefen avgår. Andreas Klingberg gör nu i februari sin sista månad i klubben. Varför han slutar har dock inte framgått än. Enligt källor till UNT och bloggen är beslutet inte helt frivilligt - missnöjet som riktades mot Klingberg under fjolåret har tydligen varit konstant fram till nu. Om det bara är elaka tungor eller om relationerna i klubben - då tänker jag på Klingbergs relation med spelarna, tränarstaben och styrelsen - förvärrats denna säsong låter jag vara osagt. Det ekonomiska utfallet efter denna säsong får nog i mångt i mycket utvisa hur väl klubbchefen lyckats med sina tre år i Almtuna.

Fler och mer initierade uppgifter om hur det gått till bakom kulisserna med ovanstående anställningar lär komma efter avslutad säsong. Det blir spännande att följa under våren!
 
//MartinDela artikel


Annons


.
Annons
Annons
.
.
Ansvarig utgivare: John Falck
© HockeyNews.se


Till toppen av sidan
expand_less
.
.
.
.