FÖLJ OSS
.

Annons

KRÖNIKA
Lindholm gästar "Vägen till toppen"

Camilla Enström:

Lindholm gästar "Vägen till toppen"


22 oktober
​Han var en stor talang som ung, valdes som spelare nummer fem i NHL-draften 2013 och bytte samma sommar Sverige mot USA, men det verkliga genombrottet i NHL lät vänta på sig. I senaste avsnittet av ”Vägen till toppen” berättar Carolina Hurricanes-spelaren Elias Lindholm om allt ifrån första hockeymatchen då han konstant befann sig i motsatt zon som pucken, till hur det var att få höra från Carolinas general manager att tålamodet höll på att ta slut.

Trots att Elias Lindholm bara är 22 år gammal (fyller 23 år i december) är han redan inne på sin femte NHL-säsong och har även hunnit med att vinna ett SM-guld med Brynäs och ett VM-guld med Tre Kronor. För att få lite perspektiv på vilken enorm bedrift det är, så kan vi väl stanna upp och ägna ett par sekunder åt att fundera över vad vi själva hade åstadkommit vid 22 års ålder… Jag vet inte med er, men min lista blev inte fullt så lång och imponerande. 

Managers satte press – gav resultat
I intervjun berättar Elias Lindholm att allt dock inte enbart varit guld och gröna skogar, som till exempel när han under sin första NHL-säsong blev nedskickad till AHL och var redo att återvänta till Sverige, eller som när Carolinas general manager, tillika den gamle storspelaren, Ron Francis, inför förra säsongen satte press på Lindholm och sa åt honom att det var ”dags att ta ett kliv”. Och det gjorde han. Det må ha dröjt till match 17 innan första målet trillade in, men när säsongen väl skulle summeras så hade han samlat ihop 45 poäng, hans bästa notering i NHL hittills. 

Något som jag alltid funderar på när jag intervjuar dessa ödmjuka, ofta tandlösa, världsstjärnor är vad det är som gjort att just dem lyckats. Jag tycker att Elias Lindholm sammanfattar sitt framgångsrecept rätt bra i podcasten. 
– Största anledningen till framgången är nog kombinationen av föräldrarnas hjälp och att jag tyckt att det varit så kul hela tiden, förklarar Elias Lindholm under vår intervju. 

Om du vill hjälpa någon annan att få känna den glädje som sport ger och som Elias Lindholm personifierar, så kan du just nu buda på en matchtröja som Lindholm har spelat i och som stora delar av Carolina Hurricanes har signerat. Auktionen är en del av min och Bauer Hockeys insamling för att stötta en person eller förening i deras idrottsutövande. För att göra livet lite lättare för er, så hittar ni direktlänkar till både podcasten och den pågående auktionen här nedan. Mycket nöje! 

Lyssna på intervjun med Elias Lindholm i "Vägen till Toppen" här.

Buda på Elias Lindholms matchtröja här.
.


Dela artikel
.
.
.
.
Ansvarig utgivare: John Falck
© HockeyNews.se


Till toppen av sidan
expand_less
.
.
.
.