HockeyNews
PLUS

Slutligen tycks de ha insett allvaret

(10903) Huddinge jubel
Skärmdump Stay-Live Väsby

Publicerad: 11 november 2019

Sent skola syndarna vakna. Efter en bedrövlig höst där laget presterat långt under sin förmåga tycks Huddinge ha insett allvaret och utklassade topplaget Väsby med 6-1 på bortaplan. Dessutom med ett spel som borde kunna ta det haussade laget till Allettan trots allt.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det har varit en höst fylld av kritiska röster. Med all rätt. Laget har spelat långt under den nivå alla kunnat förvänta sig och plockat så pass få poäng att Allettan-statusen är i fara.

Men borta mot topplaget Väsby visade Huddinge slutligen sin riktiga potential. En hockey som borde bära hela vägen till finrummet efter julfirandet.

Att det är ett spelintelligent lag vet alla. När de dessutom är bestämda. Det är då de blir bra. Riktigt bra.

Det är knappast fel att påstå att Väsby var mer än givmilda innanför den defensiva blålinjen vid flera tillfällen i den första perioden. Men det är roligare att konstatera att det var två genipassningar (först från Måns Krüger, sedan från Niclas Lehmann) som gav Viktor Andersson respektive Simon Eriksson fri lejd mot enkla mål. Den senares första mål för säsongen som innebar 0-2 var dessutom fasligt snyggt.

Väsby hade svårt att sortera och freda sig när Huddinge skruvade upp sitt spel en nivå och agerade så som man hade kunnat förvänta sig att de skulle göra från början av säsongen.

Slarv i egen zon blev till 0-3 och ytterligare en autostrada att avancera på för Niclas Lehmann ledde till 0-4 och när lagen klev av för en andra periodvila stod det 1-5 på tavlan och var förstås avgjort.

Huddinge snurrade suspensoarerna av ett vimsigt hemmalag som inte såg ut alls som det topplag de ju faktiskt är.

Väsby hade inte skallarna med sig ut till den här matchen, det var i alla fall så det såg ut. Glimtvis visade de en tyngd i anfallszonen som imponerar, men när det är Huddinge som framstår som laget som är mest solida i egen zon säger det ganska mycket om motståndaren. Väsby hade inte passningsspelet och slarvade påtagligt mycket med pucken i egen zon.

Som om de köpt myten om att Huddinge faktiskt är så dåliga som de visat i seriens inledning. På riktigt.

Men de som en gång i tiden med fog kunde kalla sig Talangfabriken tycks ha börjat förstå allvaret. Sent skola syndaren vakna och så vidare...

Om Huddinge fortsätter på inslagen väg och presterar den hockey som blev så vägvinnande mot Väsby blir kommande fighter mot Enköping och Segeltorp munsbitar som skickar dem raka vägen tillbaka in i Allettan-racet.

Speciellt som Wings tycks ha börjat svalna en aning och Strömsbro går en vinglig vandring mellan succé och sammanfall. De fyra poäng upp till Allettan-plats Huddinge har efter kvällens stabila seger är ett avstånd man borde kunna hämta in med det spel som visades upp.

Men så var det ju det där med att prestera på hög nivå match efter match. Det återstår att se.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS