HockeyNews
PLUS

Veckans bästa spelare i HA

(7463) thorell rifalk zetterberg
Bildbyrån

Publicerad: 23 mars 2019

Säsongen har gått in i ett avgörande skede och flera lag har tvingats gå på semester. Men vi fortsätter att bjudas på fina individuella prestationer.

Johan Adamsson, reporter och krönikör på HockeyNews.se, listar de bästa spelarna i Hockeyallsvenskan den senaste veckan.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

5) Gustaf Thorell, Karlskoga

Kommentar: Säsongen må vara över för Karlskoga, men värmlänningarna kan blicka tillbaka på ett år som i det stora hela har varit väldigt positivt. Individuellt avslutade Gustaf Thorell med flaggan i topp. Tillsammans med sin namne Franzén var han Karlskogas bästa poänggörare i slutspelsserien med fem poäng på lika många matcher. 


4) John Dahlström, Oskarshamn

Kommentar: När det gällde som mest steppade en kedja fram lite extra. Oväntat nog var det Oskarshamns fjärdelina som gick i bräschen i match fem mot AIK, och allra bäst var John Dahlström. Den Frölundafostrade 22-åringen var poänglös i de fyra första finalmatcherna, men i den femte klev han fram och gjorde två mål – viktiga 2–0 och matchavgörande 3–0.

3) Mattias Ritola, Leksand

Kommentar: De rutinerade herrarna i Leksand har trampat igång, och det gäller i allra högsta grad även Mattias Ritola. Efter en skadefylld första halva av säsongen har 32-åringen stadigt blivit bättre och bättre. Är involverad i mycket offensivt och har klivit fram när det har behövts, som mot Karlskrona där han stod för två assist innan han på egen hand avgjorde i förlängningen. 


2) Lukas Zetterberg, Västerås

Kommentar: Säsongen är över för Västerås, men den avslutades i alla fall på ett bra sätt i och med storsegern mot Karlskrona. Och en bra avslutning blev det även för Lukas Zetterberg. Västerås skyttekung den här säsongen var bäst på isen mot KHK, sköt två mål och kan summera en säsong där han har gjort totalt 27 mål. Inte så konstigt att det finns SHL-intresse.

1) Christoffer Rifalk, Oskarshamn

Kommentar: Christoffer Rifalk gjorde en bra fjärde finalmatch men blev ändå syndabock. På Hovet, två dagar senare, stod han för säsongens bästa insats när han lotsade Oskarshamn till direktkval. Kalixbördige Rifalk var en vägg mot AIK och räddade 37 av 38 skott. Var chanslös på målet som trillade in när matchen redan var avgjord. Spelar han i SHL nästa säsong?

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS