HockeyNews
PLUS

Två svenskar topp 12 i ny draftranking

(4853) Broberg/söderström
Bildbyrån

Publicerad: 7 november 2018

FacebookXWhatsApp

Brynäs Victor Söderström klättrar sex placeringar till tolfte plats på ISS (International Scouting Services) månatliga draftranking. AIK:s Philip Broberg ligger åtta, samma plats som i oktober. Den amerikanske supertalangen Jack Hughes huserar vidare på förstaplatsen. 

Brynäs backtalang Victor Söderström har tagit stora kliv under oktober. Sedan SHL-debuten i mitten av månaden har han spelat ytterligare sex matcher för Brynäs. Att 17-åringen har gjort avtryck märks när ISS släppte sin ranking  inför NHL-draften i juni. Söderström låg på 18:e plats i oktober, och har nu klättrat upp till tolfte plats.

Philip Broberg är fortfarande den som rankas högst av samtliga svenskar. Han har varit en stark pjäs i ett AIK som går bra i Hockeyallsvenskan, och ligger kvar på åttonde plats. Den sista svensken på topp-31 är Djurgårdens Tobias Björnfot, som rankas på plats 27.

I topp finns Jack Hughes. Amerikanen anses vara ohotad etta redan nu, och det ska väldigt mycket till om hans namn inte ropas upp först i sommar. Finländska forwarden Kaapo Kakko och kanadensiske centern Kirby Dach rundar av topptrion.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)