Annons


Därför lämnade Almquist Frölunda


7 november

Adam Almquist bröt kontraktet med Frölunda redan efter en säsong. Nu talar backen ut om varför han valde att lämna klubben – trots den succéartade fjolårssäsongen. 

– Jag kände att jag var tvungen att ta den chansen, säger han till HockeyNews.se

Annons

Adam Almquist var tillbaka på svensk is för andra gången den här säsongen när Bern ställdes mot Malmö i gårdagens åttondelsfinal i CHL. Det slutade med en 4–1 förlust, där två av målen tillkom i sista perioden. Nu ser utgångsläget genast betydligt tuffare ut inför det andra mötet den 20:e november. 

– Det var lite tufft att de hängde två i sista. Det var en ganska slarvig match från vår sida. Vi måste ha lite mer skärpa i passningarna. Vi kämpade och slet men det hände inte så mycket. Malmö spelade ganska smart, säger han. 

Vad behöver ni förbättra?

– Allting tycker jag väl. Då är vi på hemmaplan också, och vi vet att vi är starka när vi har fansen i ryggen. Det blir nog en annan match tror jag. 

Bern ligger tvåa i den schweiziska ligan, och den landslagsmeriterade backen har inlett säsongen med att göra åtta poäng på sexton matcher.

– Inledningen har väl varit hyfsad, ja helt okej. Det är klart godkänt. Jag jobbar på och sliter för att bli bättre varje dag, säger han. 

Vad är den största skillnaden på spelet här och där nere?

– Det är lite annan hockey där nere, lite mer frejdigt. Hemma är det väldigt strukturerat och defensivt. Det är kanske inte riktigt samma i Schweiz. Där går man lite mer på chans. Det är en erfarenhet att spela här nere, och kul att testa något nytt. 

Det var många fans som höjde på ögonbrynen när Adam Almquist valde att bryta med Frölunda efter det första året av två på kontraktet han hade med Göteborgsklubben. Nu berättar han om turerna.

– Jag fick chansen att spela här i Bern, och jag kände att jag var tvungen att ta den chansen. Det var inte svårare än så egentligen, säger han.

Just publiktrycket nere i Bern var en av anledningarna. 

– Det är sjuk stämning där. Vi har ju nästan 16 000 per match, det är helt otroligt. Det är något speciellt, säger han.

Adam Almqvist blev inte uttagen till Tre Kronor och Karjala Tournament den här gången. Men någon besvikelse över att inte komma med har det inte varit tal om. 

– Det är inte upp till mig att ta ut något landslag. Jag försöker bara spela så bra jag kan, och sen får förbundskaptenerna ta ut de lag de tycker är bäst. Det är inget jag går och tänker på, säger han.


Annons