Annons


Växjöduon borta till december


7 november
Växjö Lakers har åkt på några skadesmällar under säsongen.
För två av spelarna blir det inte comeback förrän i december.
Annons

Presenteras i samarbete med ATG

Det var i mötet med Rögle före landslagsuppehållet som Växjös amerikanske forward Austin Ortega åkte på en smäll och konsekvensen blev så illa att han inte kunde stöjda på benet och tvingades halta ut från matchen.

Efter undersökningar visar det sig att Ortega kommer att bli borta till tiden runt jul, enligt Växjös hemsida . Det innebär att han kommer att missa minst tio SHL-matcher.

24-årige Ortega hade en trög start poängmässigt i SHL, men mot Rögle gjorde han mål och i fyra av de senaste fem matcherna har han gjort poäng för Växjö vilket gjort att han står på tre mål och fyra assist på 14 matcher.

Bohm borta minst sju matcher till

För den guldvinnande Växjöbacken Oliver Bohm, som blev skadad mot Malmö Redhawks den 11 oktober, kan det bli comeback något tidigare än Austin Ortega. Prognosen är att han är tillbaka i december. Bohm har varit borta från de senaste åtta SHL-matcherna.

Trion Martin Lundberg, Liam Reddox och Brendan Shinnimin ska vara tillbaka i spel direkt efter landslagsuppehållet då Växjö har bortamatch i Linköping den 13 november.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Annons