Annons


De kallas in av Tre Kronor


5 november
Stjärnmålvakterna i KHL, CSKA Moskvas Lars Johansson och SKA St Petersburgs Magnus Hellberg missar måndagens träning med Tre Kronor.
Därför har landslagsledningen kallat in två heta ersättare från SHL och Hockeyallsvenskan.
Annons

När Tre Kronor på måndagen har sin första träning i förberedelserna inför Karjalaturneringen den här veckan blir det utan sina toppmålvakter i KHL, Lars Johansson och Magnus Hellberg.
Deras klubblag CSKA Moskva och SKA St Petersburg har ett prestigeladdat möte i KHL på måndagskvällen vilket gör att de är upptagna.

Därför har Tre Kronor-ledningen kallat in Djurgårdens Adam Reideborn och Södertälje SK:s Alexander Sahlin.

"Reideborn är förstereserv"

– Vi har Adam Reideborn som är förstereserv om det skulle hända de andra något. Alexander Sahlin, SSK är också med, säger Tre Kronors målvaktstränare Stefan Ladhe till HockeyNews.se.

Hellberg och Johansson väntas ansluta till Tre Kronor på tisdagen då laget fortsätter att träna i Segeltorpshallen i Huddinge söder om Stockholm.

Djurgårdens Adam Reideborn, 26, har för närvarande den fjärde bästa räddningsprocenten (93,0) i SHL. Han han varit uttagen i Tre Kronor och fanns med på bänken i en landskamp mot Schweiz i april 2014, men spelade inte då.

27-årige Alexander Sahlin, som är tvåa i Hockeyallsvenskans räddningsliga med en procent på 94,7, har tidigare i karriären endast spelat en pojklandskamp.

Här kan du läsa fler nyheter om Tre Kronor

Annons