HockeyNews
PLUS

Topplaget kan tvingas förstärka

(4741) Östersund logo
Bildbyrån

Publicerad: 1 november 2018

FacebookXWhatsApp

Två av lagets tilltänkt bärande anfallare är borta med skador vars prognos än så länge är oklar, det ställer Östersunds sportchef Mikael Eriksson i valet och kvalet kring om han ska fortsätta förstärka truppen.
– Det blir svårt för mig, ska jag vänta och hur länge ska jag vänta?, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med Coolbet 

Johan Skiöld och Tony Söderman tillhör guppen av anfallare som det var tänkt att Östersund skulle luta sig mot den här säsongen, men båda är borta på obestämd tid.

Skiöld hann inte spela mer än premiärmatchen mot Teg förrän han var inblandad i en situation på träning och drabbades av en hjärnskakning vars symptom så här en månad senare ännu inte vill ge med sig.

– Det är ovisst med Johan, han blir inte helt symptomfri, säger sportchefen Mikael Eriksson.

– Han är värvad som förstecenter, men det viktigaste är att han blir frisk, så det är ovisst. Han ska träffa ett neurologiskt team i veckan.

Ovisst gäller även för Tony Söderman som hade vissa bekymmer med en höft under fjolårssäsongen, problem som man trodde skulle vara avhjälpta, men icke.

– Tony har en krånglande höft, han har fått känningar direkt. Vi väntar på svar från magnetröntgen. Det kan bli antingen ett jättepositivt besked eller lång konvalescens, han är också en viktig pjäs för oss.

Innebär det att ni tittar på att värva mer än Marcus Fornell som anslöt nyligen?
– Om både Skiöld och Söderman kommer tillbaka snart har vi 14 forwards och det är hanterbart. Är det så att Söderman blir borta en längre tid, då blir vi mer skadekänsliga, med 12 forwards friska. Vi tittar på marknaden om det finns något av intresse, forwards är lite enklare än backar.

Men det är en balansgång för sportchefen vars lag befinner sig i ett race om att säkra en biljett till Allettan.

– Det blir svårt för mig, ska jag vänta och hur länge ska jag vänta?, frågar han sig retoriskt.

– Blir Tony Söderman borta i sex månader då är han ju borta den här säsongen och då plockar vi in en. Är det säg fyra veckor han kan bli borta, då har vi is i magen och väntar.

Men det finns även positiva besked att glädja sig åt. I helgen gjorde Anton Grenholm comeback efter att ha missat säsongsinledningen på grund av krånglande knän och så värvade sportchef Eriksson som sagt Marcus Fornell som hamnat helt snett i Vita Hästen.

– Han dök upp och vi fick nys om det, en kille som kan bidra i det offensiva spelet.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)