HockeyNews
PLUS

Lämnar finska ligan – klar för allsvenska nykomlingen: "Riktigt kul"

(28166) Theo Nordlund
Bildbyrån

Publicerad: 26 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Nybro fortsätter fylla på sitt lagbygge inför återkomsten i Hockeyallsvenskan.
Under fredagen värvade man backen Theo Nordlund.
– Det känns som en bra plats för mig att ta nästa steg i min utveckling och det ska bli riktigt kul att få vara med på resan att etablera Nybro i Hockeyallsvenskan, säger Theo Nordlund.

Nybro Vikings gick officiellt in i fredagen med en målvakt, en back och sju forwards under kontrakt inför kommande säsong. Men under fredagen fylldes det på.

På morgonkvisten meddelade nykomlingen att man kommit överens med den 20-årige backen Theo Nordlund om ett kontrakt över den kommande säsongen. 20-årige Nordlund gjorde under förra säsongen nio matcher i SHL för Rögle, efter att ha värvats in från Kristianstad, innan han lämnade för spel i finska ligan för att få ytterligare erfarenhet av spel på senionivå.

Nordlund har gjort totalt 65 matcher i Hockeyallsvenskan de två senaste säsongerna och har tidigare också gjort tre matcher i SHL för Frölunda samtidigt som han har meriter från spel i svenska ungdomslandslag.

– Theo är en ung och utvecklingsbar back som kommer till Nybro för att ta nästa steg i sin utveckling. Det är en målmedveten kille och han kommer göra allt för att ta chansen, säger sportchefen Rasmus Aro till klubbens hemsida.

Utöver Nordlund har Nybro Jesper Mångs på kontrakt på backsidan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)