VM-svensken om NHL-klubbens osäkra framtid: "Olyckligt"

17 maj 2023
TAMMERFORS/SUNDSVALL. Arizona Coyotes hoppades på en ny arena – men fick se förslaget röstas ned.
Nu råder stor osäkerhet kring lagets framtid.

– Olyckligt, men det är ovanför mitt huvud och inte riktigt mitt område. Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända härnäst. Vi får se vad ligan och ägarna kommer att göra, säger VM- och Arizonabacken Patrik Nemeth.På grund av skulder till staden kastades Arizona Coyotes ut ur arenan Gila River arena inför den snart avslutade säsongen, då man istället fick ta plats i collegearenan Mullet arena med plats för 5 000 åskådare. Att spela i den lilla arenan är inte något som kommer att fungera över tid för NHL-klubben och alternativ har därmed setts över.

Ett sådant var att bygga en ny arena som en del i en nysatsning i staden Tempe, där förslaget bland annat även innehöll nybyggnation av en träningsrink samt över 1 000 nya lägenheter.

Men när förslaget var uppe för omröstning under natten till onsdag svensk tid kom beskedet från befolkningen – nej tack. Tre Kronors VM-back Patrik Nemeth tycker att det är olyckligt.

– NHL är ytterst besvikna på resultatet gällande folkomröstningen i Tempe och Coyotes arenaprojekt. Vi kommer att se över vad Coyotes alternativ är framöver, säger NHL:s kommissionär Gary Bettman i ett uttalande på NHL:s hemsida.


Arizona-backen Patrik Nemeth är i VM med Tre Kronor, men följer nyheterna om sin NHL-klubbs framtid i arenafrågan. Foto: Bildbyrån.

Vad som händer med klubben, som under flera års tid omgärdats av flyttrykten, är nu oklart.

– Vad som väntar härnäst för klubben kommer att utvärderas av våra ägare och av NHL de kommande veckorna, säger Coyotes ägare Xavier A. Gutierrez i ett uttalande.

Patrik Nemeth om att spela i den lilla arenan:

– Det var helt okej. För oss spelare var det ingen stor grej. Vi fokuserade på matcherna och det är samma storlek på isen som överallt annars. Det var en ganska bra publik så det var roligt.