HockeyNews
PLUS

Säsongen ser ut att vara över för skadeförföljde Skellefteåforwarden

(27294) Adam Mascherin
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 30 mars 2023

FacebookXWhatsApp
Skellefteå laddar för SM-semifinal mot Örebro.
Men möjligheterna till att få tillbaka skadade forwarden Adam Mascherin i spel ser ut att vara få.
– Det är inte uteslutet men de är inte särskilt stora, säger Skellefteås läkare Karin Granberg till Norran.

Den kanadensiske forwarden Adam Mascherin, 24, återvände till Skellefteå i höstas och skrev kontrakt säsongen ut. Han hade genomgått en tuff axeloperation som krävde lång tids rehabilitering.

Maschering gjorde comeback i SHL för Skellefteå den 30 december mot Luleå och hade en assist direkt i 3–2-segern på straffar. Men i de efterföljande 15 matcherna blev det inga poäng och sedan den 18 februari har inte kunnat spela på grund av en överkroppsskada.

Det är inte troligt att han spelar mer den här säsongen.

– Det viktigaste för Adam är att han blir bra och kan fortsätta spela hockey i framtiden, säger Skellefteås lagkläkare Karin Granberg till tidningen Norran.

LÄS MERLuleå bekräftar – publikfavoriterna lämnar klubben

Mascherin kunde spela 15 SHL-matcher förra säsongen före axelskadan och gjorde då sju mål och en assist. Den här säsongen har det alltså blivit en assist på 16 matcher. Han har ett utgående kontrakt med Skellefteå, som på sin skadelista har målvakten Gustaf Lindvall sedan tidigare.

Skellefteå har fått hem forwarden Simon Robertsson, 20, efter utlåningen till allsvenska Västerås där han gjort fyra mål och tre assist på 15 matcher.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)