Djurgården rivstartade och tog revansch: "Det var en bra start"

(25680) Djurgården

Publicerad: 9 december 2022

Tolv sekunder tog det innan Marcus Krüger gav Djurgården ledningen mot Östersund.
Då slutade det med en klar 6–1-seger för hemmalaget.

I onsdags möttes Djurgården och Östersund i Östersund, då vann kvällens gäster med uddamålet och att hemmalaget var sugna på revansch på Hovet visade man omgående. Redan i matchens första byte tog man ledningen när Marcus Krüger när han petade in pucken efter en retur, en start som satte tonen för vad som komma skulle.

Fyra minuter senare ökade Wiktor Nilsson på till 2–0 och innan perioden var över hade Olle Liss hunnit med att skicka in även 3–0, och när Fredrik Forsberg gjorde 4–0 i numerärt underläge drygt halvvägs in i andra perioden var matchen stängd.

– Det var precis som vi ville, precis som vi ritat upp det. Det var en bra start, vi gör en del bra grejer och vi får lite utdelning också i fem-mot-fem vilket är skönt, säger Krüger i C More.

Alexander Anderberg skickade in ett tröstmål innan mellanakten var över, men det hjälpte föga.

Cam Schilling och David Blomgren gjorde varsitt mål innan sex minuter var spelat av tredje perioden, mål som blev de sista i matchen.

Djurgårdens IF–Östersunds IK 6–1 (3–0, 1–1, 2–0)
Mål, DIF: Marcus Krüger, Wiktor Nilsson, Olle Liss, Fredrik Forsberg, Cameron Schilling, David Blomgren.
Mål, ÖIK: Alexander Anderberg.
Skott: 31–28 (12–9, 5–10, 14–9)