HockeyNews
PLUS

Efter hjärnskakningarna - backen avslutar karriären

(22770) Adam Plant
Bildbyrån

Publicerad: 5 december 2022

Efter att ha avslutat förra säsongen i förtid så har Björklövens Adam Plant försökt allt som går för att komma tillbaka in på isen. Men nu kommer beskedet att han avslutar sin hockeykarriär - vid 27 års ålder.



Under säsongen 2019/2020 så värvade Björklöven Adam Plant från Västervik. Men det blev bara 72 matcher i klubben för backen. Efter att ha dragit med hjärnskakningar där senaste kom förra säsongen så meddelar Björklöven nu att Plant valt att avsluta sin hockeykarriär.
– Det är ett väldigt känslosamt beslut och jag när åkte hem innan säsongen förra säsongen var slut var jag helt övertygad om att jag skulle återvända i augusti. Tyvärr blev det inte så men jag är väldigt tacksam och stolt över att jag spelat i Björklöven, säger Plant till Björklövens hemsida.

Förra säsongen så hann backen bara spela 22 matcher innan han fick bryta säsongen, något som skulle bli hans sista matcher i karriären. Nu vänder han hem mot Kanada, men 27 åringen hoppas att han kommer stötta laget från läktaren nästa säsong.
– Jag kommer att hälsa på i Umeå igen och förhoppningsvis blir det redan nästa säsong som jag tar plats uppe med Green Devils och hejar på laget i SHL, säger han.

På de 72 matcher Plant spelade i Björklöven så blev det totalt 15 poäng.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS