HockeyNews
PLUS

Galna frånvarolistan – 16 spelare missade träningen: "Är ju inte sant"

(25547) BIK Karlskoga
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 30 november 2022

FacebookXWhatsApp

Det har varit en rejäl sjukstuga hos BIK Karlskoga på slutet.
Igår missade hela 16 spelare träningen på grund av skador och sjukdomar.
– Det här är ju inte sant – men det har vi sagt länge nu. Man får gå tillbaka till pandemin för att hitta liknande siffror, säger sportchefen Torsten Yngvesson till klubbens hemsida.

Den senaste tiden har BIK Karlskoga dragit med rejäl manfall och där spelare efter spelare tvingats kasta in handduken av olika anledningar. På onsdagskvällen ställs BIK mot tabelltrean Björklöven på hemmaplan, och frågan är vilket lag man kommer kunna ställa på benen.

När det närmade sig träning på tisdagen kunde nämligen tränarna konstatera att inte mindre än 16 spelare var frånvarande, däribland båda målvakterna, varpå man tog beslutet att ställa in den gemensamma träningen för att istället låta spelarna träna på egen hand.

Totalt hade man nio spelare frånvarande på grund av skador, sex spelare borta på grund av sjukdom samt lagkaptenen Gustaf Franzén som vilade efter att ha täckt ett skott i matchen mot Mora.

– Om vi inte stöter på bakslag hoppas vi att åtminstone någon av de skadade spelarna ganska snart kan vara tillbaka. Dock inte till morgondagens (läs: onsdagens) match. Vad gäller de sjuka är det ju dag för dag och jag hoppas även att ’Frasse’ kommer kunna vara med och spela, säger tränaren Karl Helmersson.

BIK uppger att man enligt regelboken inte kunnat flytta onsdagens match på grund av frånvarolistan.

Alla saknade spelare
Målvakter:
Marcus Hellgren-Smed (sjuk), Lars Volden (sjuk)
Backar: Philip Eriksén (sjuk), William Pethrus (skadad), Wilhelm Westlund (skadad)
Forwards: Carl Bruhn (sjuk), Logan Cockerill (skadad), Sebastian Collberg (skadad), Viktor Lennartsson (sjuk), Edwin Lindström (skadad), Gustaf Franzén, Markus Modigs (sjuk), Juliuz Persson (skadad), Åke Stakkestad (skadad), Willman Borvik (skadad), Max Wennlund (skadad)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)