HockeyNews
PLUS

Han är den största värvningen till Hockeyallsvenskan – enligt tränarna

(24662) HA-värvningar
Bildbyrån

Publicerad: 21 september 2022

FacebookXWhatsApp
SOLNA. Det är inte bara SHL som har fått in stjärnor och storspelare inför årets säsong. Även de allsvenska lagen har förstärkt sina spelartrupper rejält.
Men vilken är den största värvningen? Så här svarar tränarna.

Anton Blomqvist, AIK

– Jag får väl ge den till oss. Jag tycker Richard (Gynge) är unik. Om man jämför med de andra som också finns, som helt klart är där uppe, så kommer han från sin bästa säsong och det är det jag tycker gör honom unik. Sedan har du (Linus) Videll som har varit många år i KHL och du har även (Marcus) Krüger som har haft en fantastisk NHL-karriär. Jag blir lite hemmablind där.

Robert Kimby, Almtuna

– (Marcus) Krüger. Han står för ett helt paket, tycker jag. I den här ligan kommer han att vara väldigt bra offensivt. Han kommer att kunna driva omklädningsrummet och han kommer att kunna spela i alla lägen. Jag tror alla lag hade skrivit under på att man vill ha det.

Karl Helmersson, BIK Karlskoga

– Det är väl (Marcus) Krüger i Djurgården. Han har ett ganska långt cv och en bra karriär. Att komma till Djurgården när de åker ner i allsvenskan, det är klart att det höjer dem. Men just ett sånt namn, det höjer väl egentligen statusen på hela ligan.

Viktor Stråhle, Björklöven

– Marcus Krüger. Med det cv:et han har måste han väl tillskrivas det.

Joakim Fagervall, Djurgården

– Marcus Krüger. Tveklöst. Vissa förstår man varför de har vunnit. Det du ser är det du får. Det är stabilitet, han tullar inte på nånting och gör allting färdigt. Åter igen, det finns en anledning till att vissa vinner och vissa inte vinner. Som ledare är han lugn, sansad och föregår med gott exempel.

Mikael Gath, Kristianstad

– Det måste vara (Marcus) Krüger, tycker jag. Framför allt blev jag på försäsongen att han kom ner till Kristianstad och kör en regnig onsdag, liksom.

Mattias Karlin, Modo

– Ska man ta nån får man ändå säga (Marcus) Krüger. Han har mest meriter och det är klart att det sticker ut. Men det finns många fler än han, men han är den största, så att säga.

Magnus Bogren, Södertälje

– Linus Videll. Det är bara att titta på hans cv och vad han har gjort tidigare. Det finns många profiler som kan utmana men jag väljer Linus.

Kjell-Åke Andersson, Östersund

– Jag får säga (Marcus) Krüger. Han kommer från en väldigt hög nivå och är ett stort namn att ha i en hockeyallsvensk trupp.

Johan Hedberg, Mora

– (Richard) Gynge. Det är en kille som låg i toppen av SHL:s skytteliga och tar steget till Hockeyallsvenskan.

Anders Olsson, Vita Hästen

– Det får bli någon av Djurgårdens värvningar med (Marcus) Krüger och (Daniel) Brodin. Båda har gedigen erfarenhet utomlands och har spelat på hög nivå. Nu ska de hjälpa Djurgården att komma upp till SHL, det är två intressanta spelare att titta på.

Martin Gudmundsson, Västervik

– ”Mackan” Krüger i Djurgården. Det är bara att titta på vad han gjort och åstadkommit i sina tidigare lag och vad han har för meritlista. Han är grym kille och karaktär. Står förmodligen för allt som Djurgården vill ha.

Fredrik Glader, Tingsryd

– Det finns många aspekter att tänka på, Djurgården har gjort många stjärnfyllda värvningar. Men en värvning som nog kommer att betyda otroligt mycket för oss är Daniel Sylwander. Han är en otroligt bra rollspelare med mycket erfarenhet, han gör alltid sitt yttersta och är lugn. Han är spelare som är jobbig att möta och det kommer de andra lagen att få känna av.

Thomas Paananen, Västerås

– (Richard) Gynge till AIK är bra utifrån de poängen han gjorde förra året i Växjö och den bidragande faktorn han var offensivt. Utan hans AIK-hjärta hade nog den värvningen varit svår att ro i land.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln