HockeyNews
PLUS

LHC-forwarden ser ut att missa SHL-starten: "Tuff situation"

(24423) Elliot Ekmark Linköping
Bildbyrån

Publicerad: 17 augusti 2022

FacebookXWhatsApp
Skadan på Linköpingsforwarden Elliot Ekmark gör att han sannolikt missar SHL-premiären och början av säsongen.
– Tuff situation, säger LHC-coachen Klas Östman till HockeyNews.se.

Det blev inget JVM i Kanada för Elliot Ekmark. Den 20-årige Linköpingscentern är fortfarande inte återställd efter skadan i våras.

– Ekmark bröt fotleden under junior-SM förra året. Det var en ganska allvarlig grej så han är inte riktigt tillbaka än, säger LHC:s huvudcoach Klas Östman.

Elliot Ekmark spelade 44 SHL-matcher förra säsongen och gjorde två mål och en assist. Den Florida-draftade spelaren missar försäsongen och kämpar för att komma in i SHL-säsongen så snabbt som möjligt.

– Det finns nog ingen prognos exakt än. Men vi räknar inte med honom, det är tveksamt om han är klar till seriestart. Det är synd om honom. Tuff situation, säger Östman.

LÄS MERVäxjös skadelista blir kortare – men två spelare kan missa SHL-starten

I övrigt har Linköping inga skador för tillfället. LHC-fostrade Elliot Ekmark har ett år kvar på sitt kontrakt med sin moderklubb.

– Han är noggrann och duktig på att träna. Han kommer nog tillbaka, men det kan ta tid, säger Klas Östman.

LHC, som fick stryk i sin första träningsmatch mot Oskarshamn med 6–3, spelar på onsdagen mot Örebro i Mjölby. Då hoppas Klas Östman få se nyförvärvet Oscar Fantenberg i LHC-tröjan. Men det beror på familjeläget.

– Han ska bli pappa och har inte blivit det än vad jag vet. Nu spelar vi i Mjölby så planen är att han ska åka med och spela så får vi vara beredda på snabba förändringar, snabba ryck där, säger Östman.

Linköpingstränaren var inte speciellt nöjd med insatsen i förlusten mot IKO.

– Det var mest rörigt tyckte vi. Vi har jobbat på lite saker. Vi såg väl att vi försökte men vi var ganska långt ifrån att sätta det. Det var väldigt små korta perioder där vi tyckte att vi spelade ganska bra. Annars var det en förstamatch. Förhoppningsvis kommer vi lite mer in i det (mot Örebro).

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)