HockeyNews
PLUS

SM-guldvinnarna gör klart med Lennström: "Älskat Karlstad sen jag kom"

(24258) Theodor Lennström
Bildbyrån

Publicerad: 25 juli 2022

FacebookXWhatsApp

Färjestad värvade in Theodor Lennström inför slutskedet av den förra säsongen. Nu har klubben gått ut med att man förlänger med OS-spelaren. 

Theodor Lennström spelade i Färjestad mellan 2017-2019 innan flyttlasset gick till Göteborg och Frölunda. Efter två säsonger i Frölunda lämnade 27-åringen för KHL inför 2021/2022. 

Säsongen i KHL och Torpedo Nizjnij Novgorod blev som den blev men under tiden gjorde svensken nio mål och 18 assist på sina 40 framträdanden i klubben. 

När Lennström i slutet av säsongen kom tillbaka till Färjestad gjorde backen stor succé och bidrog till att klubben tog sitt nionde SM-guld.

– Tänker ofta tillbaka på de där månaderna i våras. Att där och då få möjligheten att komma tillbaka till en stad där jag sedan tidigare har många vänner, ett lag där jag känner många sedan innan – och en klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Det vi fick uppleva tillsammans med alla fans…ja, det gav mersmak helt enkelt, säger han.


Lennströms trivs i Karlstad och har nu skrivit kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025/2026.

– Ända sedan jag kom till Karlstad för första gången har jag älskat staden. Den har allt man behöver, perfekt storlek med närhet till både uteliv, vatten och natur. Jag mår väldigt bra i mig själv när jag är där. Staden ger mig lugn, och folket som finns där är en stor anledning till trivseln. Det passar mig perfekt att åka och hälsa på familjen i Stockholm, för att sedan kunna återvända till lugnet i Värmland, säger Lennström till Färjestads hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)