HockeyNews
PLUS

Poängbacken återvänder till Brynäs: "Ständigt ett offensivt hot"

(24048) Johannes Kinnvall
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 21 juni 2022

Johannes Kinnvall har öst in poäng under sina senaste SHL-säsonger.
Nu står det klart att han lämnar Nordamerika för att återvända till Brynäs.
– Det känns fantastiskt roligt och inspirerande att komma hem till Gävle och Brynäs, säger Kinnvall i ett pressmeddelande.

Under säsongen 2016-17 fick Johannes Kinnvall chansen i Brynäs SHL-lag och fanns med under både grundserien och i slutspelet, utan att noteras för någon poäng.

En flytt till Timrå i Hockeyallsvenskan fick rejäl fart på den spelskicklige backen som var bidragande till att Timrå först tog steget upp och väl i SHL stod han för 22 poäng på 52 matcher.

Det ledde till en flytt till HV71 då Timrå rasat ur, och där blev det braksuccé.

Den nu 24-årige backen stod nämligen för 40 poäng på 51 matcher i HV-tröjan den säsongen vilket resulterade i ett NHL-kontrakt med Calgary. Därefter har Kinnvall däremot dragits med skador och under förra säsongen blev det bara 19 matcher, alla i AHL med Stockton.

Och nu står det alltså klart att Kinnvall flyttar hem till Gävle igen, efter att ett kontrakt över de två kommande säsongerna skrivits under.

– Johannes är en brynäsare i grunden. En ödmjuk kille och en uppskattad lagkamrat och person. Han är en spelskicklig back som trots sin unga ålder har hunnit samla på sig mycket erfarenhet. Han är duktig på att hitta lösningar i spelet och är ständigt ett offensivt hot från sin backplats, säger Brynäs sportchef Johan Alcén till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS