Burakovsky: "Fantastiskt att återvända till finalen"

7 juni 2022
EDMONTON. André Burakovsky blev Stanley Cup-mästare med Washington 2018.

Nu får 27-åringen en ny chans att lyfta den åtråvärda pokalen.

– Mina minnen från förra finalen är ju fantastiska. Det är inte många som får vinna Stanley Cup men jag tycker att vi har en riktigt bra chans med det här laget nu, säger Burakovsky till HockeyNews.se.Känslan när han ser Artturi Lehkonen avgöra matchen är svår att beskriva.

– Helt omöjligt, det känns helt sjukt att se pucken gå in och att få åka till finalen igen. Jag tycker att vi haft ett riktigt bra lag i Colorado i många år nu och jag tycker att vi har haft chanser föregående åren också men nu känns det fantastiskt att få återvända till finalen igen, säger Burakovsky till HockeyNews.se.

Vad har du för minnen från när du blev mästare 2018?
– Mina minnen från förra finalen är ju fantastiska. Att få lyfta bucklan och att få sitt namn på bucklan framför allt. Det är inte många som får vinna Stanley Cup men jag tycker att vi har en riktigt bra chans med det här laget nu.

Burakovsky är en av spelarna som kan dra nytta av den extra vilan som väntar innan vi vet om det blir New York Rangers eller Tampa Bay som kommer stå för motståndet i finalen.

– Jag har varit lite frånvarande nu på grund av en skada men det kändes bra när jag var på is i går så det är bara att köra. Det är slutspel så det är bara bita ihop och köra, säger Burakovsky.

Vilket lag som kommer att stå på andra sidan när finalspelet drar igång är av mindre betydelse.

– Det är två riktigt bra lag och det spelar inte så stor roll för mig vilka som vi möter. Vi ska göra vårt jobb och spela som vi kan och som vi gjort tidigare så ska vi ta hem detta, säger Burakovsky.

•••

SE OCKSÅ: Gabriel Landeskog: "Det är bara gasen i botten och ingen som ger upp"