HockeyNews
PLUS

LISTA: Tio allsvenska profilspelare som fortfarande är klubblösa

(28472) HA-lista
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 3 juli 2023

FacebookXWhatsApp

De allsvenska lagbyggena är i de allra flesta fall långt ifrån färdiga.
HockeyNews.se:s Alexander Nilsson listar här tio allsvenska spelare som just nu inte presenterats av någon ny klubb.

Stefan Elliott, 32 år, back, Djurgården
2022–23:
38 matcher, 8 mål, 13 assist, +12
Kommentar: En offensivt skicklig back med ett tungt skott som skulle hjälpa många lag i inte minst powerplay. Kostar en del, men kommer inte bli kvar i Djurgården, och skulle vara ett toppnamn för de lag som vill spetsa sin backsida inför vintern.

David Lindquist, 30 år, forward, BIK Karlskoga
2022–23:
52 matcher, 14 mål, 19 assist, +9
Kommentar: Pålitlig center som är bra vid tekningspunkterna och har två säsonger i rad med över 30 poäng nu för BIK Karlskoga, men där det inte blir någon fortsättning. 30 år gammal och har många säsonger kvar där han kan prestera på god nivå för ett lag som letar efter en stabil bricka i lagpusslet. 

Adam Ohre, 28 år, målvakt, Vita Hästen
2022–23:
32 matcher, 13 vinster, 91,5%, 2,38 GAA, 5 nollor
Kommentar: En av många spelare som behöver se sig om efter ny klubb nu efter att Vita Hästen degraderats till Hockeytrean. Gjorde en klart godkänd förta säsong som försteval i Hockeyallsvenskan, och det finns ett gäng målvaktsplatser kvar att fylla runt om i ligan.

Viktor Hertzberg, 32, forward, Almtuna
2022–23:
33 matcher, 6 mål, 12 assist, +1
Kommentar: Hade en skadedrabbad säsong och häromdagen tackade han för sig i Almtuna. När forwarden är frisk är han en poänggarant på allsvensk nivå. Enligt uppgifter till HockeyNews.se kan det däremot bli tufft för allsvenska lagen att locka in forwarden som främst sägs sikta på spel utomlands.

Erik Gustafsson, 30 år, back, Västervik
2022–23:
52 matcher, 3 assist, -16
Kommentar: 30-åringen var med och spelade upp Västervik till Hockeyallsvenskan och har varit en ledare i truppen sedan dess, där han varit lagkapten de två senaste säsongerna. Men parterna kom inte överens om ett nytt kontrakt och han är nu klubblös. Hårt arbetande och rejäl i sitt spel. 

Erik Ullman, 26 år, back, Vita Hästen
2022–23:
49 matcher, 8 mål, 19 assist, +1
Kommentar: Ytterligare en Vita Hästen-spelare som kommer behöva se sig om efter ny klubb. Har under ett gäng säsonger visat att han kan leda ett powerplay i ett allsvenskt lag, vilket alltid kommer vara intressant för sportchefer. Offensivt skicklig, och saknar inte intressenter.

Nicklas Danielsson, back/forward, Djurgården
2022–23:
24 matcher, 4 mål, 12 assist, +/-0
Kommentar: Den rutinerade högerskjutaren skolades om från forward till back under säsongen i Djurgården men kommer mer till sin rätt som forward. Har varit med på högsta nivå under en väldans massa år och skulle utöver sitt skott bidra med värdefull rutin till ett yngre lag. 

Lars Volden, 30 år, målvakt, BIK Karlskoga
2022–23:
27 matcher, 14 vinster, 90,7%, 2,74 GAA
Kommentar: Tog ett steg tillbaka sett till siffrorna under förra säsongen, men det råder ingen tvekan om att Volden skulle tillhöra toppen av målvakterna i ligan om han kritar på ett nytt allsvenskt kontrakt. Har ett bra cv och lär inte sakna anbud från lag utanför landets gränser.

Pontus Netterberg, 31 år, forward, Kristianstad
2022–23:
50 matcher, 16 mål, 7 assist, -4
Kommentar: Har visat sig vara en vass målskytt på allsvensk nivå och har rutin från SHL och andra högstaligor runt om i Europa. En jobbig forward att möta som dessutom är högerfattad och duktig offensivt är något många lag letar efter. Den osäkra situationen med Kristianstad spelar säkerligen in.

Christian Sandberg, 35 år, forward, AIK
2022–23:
37 matcher, 9 assist, -2
Kommentar: Finns det ens något annat alternativ än spel i AIK för "Sampa"? Oklart, men än så länge har någon kontraktsförlängning presenterats för centern som gjort 658 matcher för AIK under sin karriär. 

Fotnot: Spelare som redan uppgetts vara klara för andra lag seda en lång tid tillbaka, men som inte presenterats än har lämnats ute från denna lista. Där finns namn som bland annat Sebastian Benker, Georgs Golovkovs och Mikael Frycklund.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)