HockeyNews
PLUS

Förlänger med poängspelaren: "En viktig ledare på och utanför planen"

(23826) Alex Hunchings
Bildbyrån

Publicerad: 25 maj 2022

FacebookXWhatsApp

Björklöven gjorde idag klart med en förlängning på den viktige forwarden Alex Hutchings. Det blir en sjätte säsong i Umeåklubben för kanadensaren.


En viktig pusselbit sattes på plats i Björklöven under onsdagskvällen då man gick ut med en förlängning av den 31-årige kanadensaren Alex Hutchings.

Forwarden från Burlington, Ontario gjorde sin första säsong i Björklöven redan säsongen 15/16. Efter en säsong gjorde han en snabbvisit i Schweiz innan han var tillbaka i Umeå. Trots en säsong däremellan i Oskarshamn har han varit Löven trogen och gör nu sin totalt sjätte säsong med laget som höll på att ställa till det för HV71 i det Hockeyallsvenska slutspelet.

Med sina 30 poäng i grundserien och 13 poäng i slutspelet var Hutchings en minst sagt bidragande orsak till Lövens frammarsch i vintras. 

-Hutch har varit här länge och är en viktig ledare på och utanför plan. Var en av slutspelets bästa spelare och jag är nöjd att han väljer att fortsätta sin resa hos oss och kämpa mot vårt gemensamma mål, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till lagets hemsida.

Kontraktet med Hutchings gäller över 2022/2023.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)