HockeyNews
PLUS

Björklöven-backen – så ska Norge skrälla mot Tre Kronor: "Vår press"

(23768) Mattias Nörstebö Björklöven
Johan Löf/Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Björklövens norske VM-back Mattias Nörstebö har koll på en rad av Tre Kronor-stjärnorna i kvällens nordiska VM-möte.
Och han hoppas på en skräll.
– Det är många lag som har haft svårt att spela sig ur vår press ibland och vi har skapat lägen på det. Det ska vi fortsätta med, säger Nörstebö till HockeyNews.se.

Mattias Nörstebö har haft lite svårt att smälta Björklövens allsvenska finalförlust mot HV71. Umeålaget pressade hårdsatsande HV till sex matcher i den allsvenska hockeyfinalen.

– Det var en rolig säsong i Umeå. Det är fortfarande lite surt med finalspelet, så klart. Jag tycker att vi gjorde ett bra slutspel och för min del var slutspelet positivt, säger Nörstebö till HockeyNews.se i Tammerfors.

På söndagskvällen väntar en nordisk duell mellan Tre Kronor och Norge.

– Det blir kul. Det är många gamla lagkompisar som spelar där, så det ska bli häftigt.

LÄS MERVill mörka William Nylanders kedja: "Ni får sitta tajt och vänta"

Nörstebö har under sin tid i Frölunda spelat med Carl Grundström, Jacob Peterson, Henrik Tömmernes, Max Friberg och Rasmus Dahlin. Från sin tid i Brynäs känner han Jonathan Pudas.

– Vi tycker att vi gjorde en bra match igår mot Tjeckien (1–4-förlust) och satte press på dem i de två sista perioderna framför allt, och stressade fram lite misstag från deras klubbor också. Det är det vi vill göra.

Mattias Nörstebö har två assist på fem VM-matcher och ligger på plus (+1) i plus/minus. Norge har vunnit över Storbritannien och Österrike och har fem poäng på fem matcher.

LÄS MERLeksands Lang överöst av glada meddelanden: "Lite overklighetskänslor"

– Jag tycker att vår skridskoåkning och vårt presspel framåt har varit bra. Det är många lag som har haft svårt att spela sig ur vår press ibland och vi har skapat lägen på det. Det ska vi fortsätta med.

Tre Kronor har lastat in NHL-spelare och nu även William Nylander. Norge vet att det kommer att krävas något extra för att störa storebror i hockeyvärlden.

– Det är ett jättebra hockeylag, så klart. William kommer in och höjer nivån ännu mer. Det är ett lag som har bra chanser i den här turneringen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)