HockeyNews
PLUS

Manners tacksamhet till Brynäsfansen: "Var inte värd all uppskattning"

(23674) Mikko Manner/Finland
Simon Hastegård/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 18 maj 2022

FacebookXWhatsApp
TAMMERFORS. Brynäs finländske coach Mikko Manner är full av tacksamhet för hur han har mottagits i Gävle under sin första SHL-säsong.
– Alla var positiva och uppmuntrade mig. Det kändes som att jag inte var värd all uppskattning, säger Manner till YLE inför Finlands rivalmatch mot Sverige.
ANNONS

Finland tar emot Tre Kronor och det kommer att bli ett våldsamt tryck i Nokia Arena i Tammerfors. Matchen blir lite extra speciell för den assisterande förbundskaptenen för Finland. Mikko Manner är till vardags huvudtränare i Brynäs och han har kombinerat SHL-jobbet med att vara iväg med Finland under landslagsuppehållen. 

I februari fick han vara med om att vinna OS-guld i Peking. Nu kan han bli historisk om han även vinner VM-guld samma säsong. Det har bara Tre Kronor lyckats med och det hände 2006 då Sverige vann OS-guld i Turin och sedan VM-guld i Riga.

ANNONS

Mikko Manner fick en resultatmässig tuff säsong i Brynäs, men genom att bryta en negativ trend med missade slutspel nådde i alla fall Gävles hockeystolthet åttondelsfinal.

LÄS MERTre Kronor kan få dubbel NHL-förstärkning till rivalmötet med Finland

Manner är fylld av tacksamhet för hur han blev behandlad i Gävle.

ANNONS

– Tänk om en svensk tränare skulle leda ett lag till tia i finska ligan – det skulle orsaka en kritikstorm. Folk skulle säga: Vad gör den svenska tränaren här? säger han till YLE.

Men Brynäs luttrade supportrar visade sig vara mer storsinta än så.

– Alla var positiva och uppmuntrade mig. Det kändes som att jag inte var värd all uppskattning. Jag är taggad inför nästa säsong. Jag vill göra ett bra jobb för alla de människor som stöttat mig.

ANNONS

VM-matcher mellan Finland och Tre Kronor är alltid extra laddade. Inte minst i Finland. Mikko Manner vill skruva ner förväntningarna och matchens betydelse.

– Resultatmässigt så tror jag att matchen är viktigare för fansen än för oss. Båda lagen vill förstås vinna, men fansen vill verkligen känna den där stora glädjen efter en seger, säger Mikko Manner.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln