Minnesota Wild utslagna – svenskarna aktuella för VM i Finland

(23596) Joel Eriksson Ek

Publicerad: 13 maj 2022

Joel Eriksson Ek och Jonas Brodins Minnesota Wild förlorade inatt sin fjärde match mot St. Louis Blues med 5–1 och åker därmed ur Stanley Cup-slutspelet.

Minnesota Wild stod för en riktigt bra säsong i grundserien. Laget slutade på andra plats bakom Colorado Avalanche med 113 poäng. Detta innebar att man fick möta fyran och 2019-års Stanley Cup-vinnare St.Louis Blues.

Som favoriter att vinna var blev det inte som Wild hade hoppats på. Efter att ha förlorat den första av sju matcher vann man match två och tre. Efter dom matcherna hände något. St.Louis vann tre matcher på raken med siffrorna 5–2, 5–2 och inatt 5–1. Klara förluster indikerade på att allt inte stod rätt till i laget.

Efter att Blues tagit ledningen med 1–0 i en jämn första period i nattens match kom hemmalaget St.Louis Blues ut och gjorde lite som man ville i mellanakten. Efter att man fullständigt spelat ut Minnesota och skjutit 22 skott kom även målen.

Blues hade 4–0 efter den andra perioden och spelade i princip av matchen i den sista perioden. Matchen slutade tillslut 5–1.

Vinsten för Calle Roséns St.Louis Blues innebär att man nu avancerar till kvartsfinal där man får möta seriefavoriten Colorado Avalanche.

För Minnesota Wild och svenskarna Jonas Brodin och Joel Eriksson Ek innebär det att säsongen är slut och att Garpenlöv nu kan plocka hem duon till hockey-VM i Finland om det vill sig väl.

St.Louis Blues–Minnesota Wild 5–1 (1–0, 3–0, 1–1)
Mål, STL: Nick Leddy, Vladimir Tarasenko, Ryan O´Reilly, Tyler Bozak, Colton Parayko
Mål, MIN: Mathew Dumba
Skott: 27–26 (4–10, 22–5, 1–11)