Hemma hos Mikael Backlund: "Känner jag att jag kanske kan avsluta i VIK"

23 april 2022
CALGARY. Ingen i laget har gjort fler säsonger i Calgary än Mikael Backlund.

Den 33-årige VM-guldmedaljören närmar sig 1000 matcher i NHL men öppnar både för en flytt i Nordamerika och att avsluta karriären hemma i Västerås.

HockeyNews.se har träffat honom och familjen hemma i huset i Calgary.

– Just nu känner jag att jag kanske kan avsluta i VIK också. Eftersom vi ska flytta hem till Västerås, säger den rutinerade NHL-svensken.Efter två JVM-silver med Juniorkronorna lämnade Mikael Backlund sin moderklubb och inledde äventyret i Nordamerika med att få NHL-debutera för Calgary innan han blev mästare med Kelwona i den kanadensiska juniorligan WHL.

Nu gör han sin 13:e säsong i Calgary, ingen i laget har varit i klubben längre än svensken och han har hunnit blir världsmästare med Tre Kronor – han närmar sig 1000 matcher i NHL och det återstår två år på avtalet innan kontraktet går ut och nya beslut ska fattas inför sista delen i hans framgångsrika karriär.

– Just nu känner jag att jag kanske avsluta i VIK, men det är lätt att stå och säga nu. Man måste vara skadefri och det mentala också, man måste vara sugen. Det är lite annat att spela i Hockeyallsvenskan jämfört med NHL men förhoppningsvis går dom upp innan dess, annars vore det så klart häftigt att försöka spela upp dom. Vi har sagt att vi i framtiden vill se något annat här borta också innan vi är klara, drömmen vore så klart att vinna Stanley Cup i Calgary men är vi kvar här när kontraktet går ut om två år är det nog en stor chans att vi provar något annat i Nordamerika innan vi flyttar hem.
Se hela intervjun med Mikael Backlund i spelaren.