BIK starkast i toppmötet – Riley Woods tangerade målrekordet

(22102) Henrik Björklund

Publicerad: 28 januari 2022

Med en stark andraperiod av BIK Karlskoga med fyra mål framåt lyckades man besegra Modo på hemmaplan ikväll. Skyttekungen Henrik Björklund tvåmålsskytt.

Superfredagen på C more avslutades med att tabellfyran BIK Karlskoga tog emot tvåan Modo i klassiska Nobelhallen. En känslomatch som hade mycket.

Det var tydligt att BIK var taggade och ville visa vems hemmaborg det var. Efter 12 minuter in i första perioden åkte Modos danska forward Mikkel Aagaard för nära hemmalagets målvakt, något som Albert Lyckåsen inte uppskattade och så var gruffet igång.

Med 17 minuter spelade tog Modo ledningen av Filip Sveningsson, ett resultat som stod sig perioden ut.

–Han ville ha lite stryk där med att åka in på kassen, då svarade man upp bra. Fredag i Karlskoga, en jävla show är det, sa Albert Lyckåsen till C more efter första perioden.

Ett betydligt piggare BIK Karlskoga kom ut i andra perioden och redan efter 88 sekunder hade man vänt på tillställningen till 2–1, detta efter att Henrik Björklund och Kalle Jellvert forcerat in en puck var.

Bara tre minuter kvitterade Modo till 2–2 tre minuter genom, hör och häpna: Riley Woods. Då tangerade han det allsvenska rekordet med mål i åtta matcher i rad.

Publiken i Nobelhallen fick se en högintressant andraperiod med ytterligare två nya mål av hemmalaget. Janne Tavi satte 3–2 och Gustaf Franzén hängde dit 4–2.

Tredjeperioden stod och vägde men med utvisningar och en del boxplay för Modo gav man sig aldrig riktigt chansen att plocka poäng ikväll. Med fem minuter kvar plockade Modo målvakten, vilket resulterade i att Henrik Björklund satte dit ytterligare en puck när han styrde in 5-2.

Nu väntar några dagars vila för bägge lagen innan man möts på onsdag igen, denna gång i Örnsköldsvik.

BIK Karlskoga–Modo 5–2 (0–1, 4–2, 1-0)
Mål, BIK: Henrik Björklund 2, Kalle Jellvert, Janne Tavi, Gustaf Franzén,
Mål, Modo: Filip Sveningsson, Riley Woods
Skott: 32–23 (9–11, 15–9, 9–3)