HockeyNews
PLUS

AIK lånar trio från Hockeyettan – spelar fyra matcher i allsvenskan

(21752) Dennis Finn Olsson-Tobias Ericsson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 27 december 2021

FacebookXWhatsApp

Tobias Ericsson och Dennis Finn-Olsson lånas ut från Vallentuna till AIK under fyra matcher.
Men AIK har även en annan korttidslösning på gång.


När AIK tar sig an Tingsryd på måndagskvällen gör man det med två inlånade spelare från Vallentuna i Hockeyettan. Det handlar om backen Tobias Ericsson, som spelade både allsvensk- och SHL-hockey för AIK tidigare i karriären, och om forwarden Dennis Finn Olsson. Det meddelar Hockeyettanklubben på sin Facebooksida.
Dessutom är det klart att Lindlöven-forwarden Maksims Semjonovs kommer att fortsätta i AIK i ytterligare fyra matcher.

– Semjonovs ska också vara med i de här fyra matcherna. Precis som SHL har något som heter att man får ersätta skadade spelare med korttidslån och vi har tre spelare iväg på JVM så har vi tagit in lite korttidslösningar för att få ihop till de här matcherna, säger AIK:s sportchef Christoffer Malm till HockeyNews.se.

Även Ericsson och Finn-Olsson lånas in i fyra matcher.


– Det är ett större pussel allting. Vi har varit kort om folk och vi gick med på att släppa Max Gerlach när han ville lämna och har i stort sett sedan dess letat efter spelare att ta in och av olika anledning har vi inte lyckats med det ännu. Vi jobbar intensivt med det, säger Christoffer Malm till HockeyNews.se.


Tobias Ericsson i AIK-tröjan hösten 2016. Foto: Bildbyrån.

Trion kommer utöver matchen mot Tingsryd även att spela i AIK:s dubbelmöte med Södertälje, där man spelar hemma på Hovet onsdag och borta i Södertälje på torsdag samt hemmamatchen mot Modo 5 januari.

Finn Olsson har noterats för 21 poäng på 20 matcher för Vallentuna den här säsongen medan Ericsson står på tre assist på fem matcher.


– Vi har tre forwards på JVM och lite skador på backsidan vilket har gjort att vi har tittat på kortsiktiga lösningar under tiden samtidigt som vi jobbar parallellt med spelare som vi kan ta in för resten av säsongen. Med Tobias så har han varit i AIK tidigare och dessutom spelat med Anton Blomqvist så vi kände att det var en bra lösning, säger Malm.


Förutom JVM-trion Dalibor Dvorsky, Oskar Magnusson och Daniel Torgersson är AIK-backarna Victor Aronsson och Alexander Deilert skadade och det är oklart när de kan vara tillbaka i spel.


– Deilert har sin hjärnskakning sedan HV-matchen och Aronsson har en annan liten skada. Det är svårt att veta med hjärnskakningar och när det gäller Aronsson hoppas vi att han ska komma tillbaka inom en rimlig tid. Men det är samma sak där, man vill inte kasta ut dem och chansa för risken är att det blir ännu värre, säger Christoffer Malm.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)