HockeyNews
PLUS

Skellefteås starke man tackar för sig efter 25 år: "Känns naturligt"

(21340) Pea Israelsson/Skellefteå AIK
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 23 november 2021

FacebookXWhatsApp

Pea Israelsson, Skellefteås starke man de senaste 25 åren, kommer att sluta till sommaren.

Ett tungt tapp för klubben.

– Det känns naturligt att lämna över till en ny kraft efter att ha haft den här rollen under lång tid, säger han till Skellefteå AIK:s hemsida.


Under Pea Israelssons ledning som klubbdirektör har Skellefteå gjort den långa resan från division ett via Hockeyallsvenskan till SHL.


Och i finrummet har Skellefteå vunnit SM-guld både 2013 och 2014, blivit seriesegrare fyra gånger och spelat sju SM-finaler.


Ekonomiskt har 61-årige Israelssons betydelse för klubben varit enormt stort. Men under söndagen meddelade Israelsson klubbens styrelse att han slutar till sommaren.


– Det är ett beslut som växt fram hos mig. Det känns naturligt att lämna över till en ny kraft efter att ha haft den här rollen under lång tid. Det känns dessutom som en bra tid för föreningen att göra en förändring. Vi har en bra grund att stå på tack vare bygdens stöd, en stabil sportslig ledning, engagerade medarbetare och även ett ideellt engagemang som är få förunnat, säger Pea Israelsson till klubbens hemsida.


Pea Israelsson har som klubbdirektör haft kontroll över Skellefteå AIK:s nu urstarka ekonomi sedan 1997. Foto: Bildbyrån.


Genom sin starka ekonomiska grund, med ett eget kapital på 60 miljoner kronor, berättar klubben stolt att man under Pea Israelsons ledning byggt en ny träningshall, startar en damsatsning och renoverat och förfinat Skellefteå Kraft arena.


LÄS MERFinske forwardstalangen stannar i Luleå "Stor utvecklingspotential"


– Pea har betytt oerhört mycket för den stabila utveckling som föreningen haft. Han lutar sig aldrig tillbaka och känner sig nöjd och den här säsongen är inte annorlunda. Vi fortsätter framåt tillsammans, med samma driv och engagemang som alltid och har nu god tid på oss att hitta rätt person för att ta vid, säger Skellefteås ordförande Kenneth Fahlgren ett uttalande.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)