HockeyNews
PLUS

Leksand krossade Brynäs i klassikermötet

(20880) Leksand vinner över Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 14 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Inför matchen hoppades många på en tight och underhållande tillställning men istället krossades Brynäs av Leksand som vann med 6-1 inför en kokande hemmapublik. 

Inför matchen hoppades många på en tight och underhållande tillställning men istället krossades Brynäs av Leksand. 


Det var som vanligt upphaussad stämning när Leksand och Brynäs skulle mötas i ett fullsatt Tegera Arena. Ett möte mellan två stora rivaler och många hoppades på en tight och jämn match men så blev det inte. 


I första perioden var det jämnt målmässigt där Leksand ledde 2-1 efter mål av Oskar Lang och Carter Camper. Linus Ölund gjorde Brynäs mål. 


I andra perioden dröjde det två minuter innan jättetalangen Isak Rosén gjorde sitt andra mål för säsongen. 


Fem minuter senare gjorde Martin Karlsson 4-1 och då fick Mikko Manner nog i Brynäs-båset. Han bytte ut målvakten Veini Vehviläinen och satte in Viktor Andrén istället men det gav inte heller resultat. 5-1 kom genom Carter Ashton fyra minuter senare. 



– Vi behöver slipa bort de små grejerna som gör att vi ger bort enkla mål, sade Anton Rödin i den andra periodpausen till CMore. 


En hyfsat jämn match till trots så kunde Leksand utöka sin ledning genom Max Veronneau till 6-1 och ett vitklätt Tegera Arena kunde jubla över sitt lags femte raka seger. 


– Resultatet kanske inte speglar hur matchbilden såg ut men det gäller att hitta vägar att vinna hela tiden och det är vad topplagen gör, säger Calle Själin efter matchen till CMore. 


För Brynäs var det deras femte raka förlust efter deras starka start.


– Jag känner att alla jobbade riktigt hårt och att det var en ganska jämn match men just nu kan vi inte göra mål när chanserna kommer, konstaterade Brynäs tränare Mikko Manner efter matchen.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)