HockeyNews
PLUS

Ex-Skellefteåbacken tar inte plats i NHL – Frödén till farmarligan

(20779) Roland McKeown/Skellefteå
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 7 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Den förre Skellefteåbacken Roland McKeown skrev kontrakt med NHL-klubben Colorado i somras.

Nu är han en av de som har blivit bortgallrade inför NHL-starten.


Den högerskjutande backen Roland McKeown kom till Skellefteå mitt under förra säsongen och blev ett lyft för lagets backsida.


Offensivt stod den 25-årige kanadensaren för fyra mål och fem assist för Skellefteå på 24 SHL-matcher och han fortsatte med ett mål och tre assist på tolv slutspelsmatcher.


Under sommaren skrev Roland McKeown på ett ettårigt tvåvägskontrakt med Colorado Avalanche. Men natten till torsdagen svensk tid blev han uppsatt på waiverslistan och kan hamna i farmarlaget Colorado Eagles om ingen annan NHL-klubb tar över hans kontrakt.


För spel i AHL får McKeown 200 000 dollar, vilket motsvarar drygt 1,7 miljoner kronor. Han skulle troligen få minst en lika bra lön i SHL. Roland McKeown valde Skellefteå förra säsongen i stället för spel i Carolinas farmarlag Charlotte.


Jesper Frödén har imponerat på försäsongen i Boston, men skickas till AHL till att börja med. Foto: Bildbyrån.


Philadelphia har meddelat att svenskduon Linus Högberg och Linus Sandin får börja säsongen i farmarlaget Lehigh Valley medan Anaheim har skickat backen Axel Andersson till AHL-laget San Diego.


LÄS MER"Han personifierar det här med att bli lite bättre varje dag"


Samtidigt har NY Islanders satt upp Dmytro Timashov på waiverslistan och samma sak gäller för Torontos Carl Dahlström. Boston har skickat duon Jesper Frödén och Oskar Steen till farmarlaget Providence där de ska vara med på AHL-lagets förberedelser inför säsongen. Frödén har smällt in en rad mål i powerplay, men det har inte räckt än så länge för att ta en plats i NHL.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)