HockeyNews
PLUS

Han är youtuber – och Leksands nya målvakt: "Kommer fortsätta om många tittar"

(20556) Kasimir Kaskisuo
Bildbyrån / HockeyNews / Youtube

Publicerad: 11 september 2021

FacebookXWhatsApp

LEKSAND. Leksands nye målvakts spelade bara 15 minuter på hela förra säsongen.

Och innan var han tredjemålvakt i NHL-bubblan med Toronto Maple Leafs – det var då Kasimir Kaskisuo drog igång sin alternativa karriär som youtuber.

– Fansen gillar det och så länge det är många som tittar så kommer jag att fortsätta, säger den 27-årige finländaren.


Leksands senaste målvaktsvärvning har åtta säsonger bakom sig i Nordamerika.

Han har spelat juniorhockey i NAHL, två år på college i University of Minnesota-Duluth och han har samlat på sig meriter från spel i ECHL, AHL och totalt två matcher i NHL.

På hela förra säsongen spelade han 15 minuter för Nashville Predators – nu kände han för ett miljöombyte.

– Förra året var ganska märkligt. Jag ingick i deras taxi squad och nu kändes det riskabelt att vänta på NHL:s free agent-marknad eftersom jag inte startat en match på ett år och jag ville komma till ett ställe där jag blir uppskattad och får spela många matcher. Då funderade jag på KHL eller SHL och det kändes bättre med livsstilen här och möjligheten jag fick i Leksand, säger Kaskisuo till HockeyNews.se.

Inför NHL-debuten i Toronto. Foto: Bildbyrån

– Det var inte kul i fjol, det var en tuff säsong och jag tränade tillsammans med några killar på is men man känner sig nedgraderad och man kastas runt som en bricka i ett spel. Så det är en stor anledning till att jag ville komma hit och få känna mig uppskattad.

Och det blev ett tvåårskontrakt direkt.

– Jag gillar inte ettårskontrakt. Om något händer eller man behöver tid att anpassa sig så är det bättre att ge sig chansen att göra något väldigt bra över en längre tid. Nu kan jag lägga all fokus här i två år och det passar mig bra med min familj också att få den stabiliteten, säger Kaskisuo.

Vid sidan av isen har han sedan drygt ett år tillbaka dragit igång en egen kanal på Youtube – efter att ha sett spelare i NBA göra samma sak.

Foto: Bildbyrån

Berätta om hur den karriären kom till?

– Det var i NHL-bubblan för lite mer än ett år sedan och jag var tredjemålvakt för Maple Leafs. Det var inget som störde mitt spel utan det var en bra chans i livet att göra något annat också och fansen gillade det. Det var en lång tid när vi inte hade hockeyn och många fans ville se så mycket som möjligt av allt och jag fick väldigt bra feedback och det har varit en hobby sedan dess, säger Kaskisuo.

Han fortsätter:

– Hade det inte varit så många som tittar så hade jag nog inte gjort det men det är sånt där som jag själv gillar att titta på och jag vet att Maple Leafs har något på gång med Amazon nu och jag är ett stort fan själv av sånt material.

Tjatar lagkamraterna på dig att få vara med nu då?

– Jag är rätt bra på att gömma kameran så jag tror många av dom inte sett det än. Jag försöker ha med nån av lagkamraterna ibland och en del har frågat lite om det jag gör men det kommer inte ut något som inte ska ut från omklädningsrummet.

Se hela intervjun med Kasimir Kaskisuo i spelaren.

Här hittar ni Kasimir Kaskisuos Youtube-kanal

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)